کد خبر: ۱۴۱۶۰۷
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۳
لزوم تحقق گردشگری غذا در کشور
آب و هوای مساعد و خاک مرغوب گیلان آمادگی پرورش انواع مواد خوراکی طبیعی شامل صیفی جات، میوه ها و حبوبات را دارد، همین وفور نعمت و حسن سلیقه کدبانوهای گیلانی باعث طبخ غذاهای لذیذ در این خطه می شود.
شفاف - رشت: تنوع غذایی استان گیلان توجه مسافران و گردشگران زیادی را به خود جلب می‌ کند به ویژه قرار گرفتن مخلفاتی چون انواع ترشی، فلفل و زیتون پرورده در کنار این غذاها، به لذت خوردنی ها می افزاید.

کمتر کسی در ایران هست که با غذاهای گیلانی آشنا نباشد. تنوع خوردنی ها در تمامی نقاط گیلان به حدی زیاد است که در مسیر جاده ها و خیابان های اصلی و فرعی مردم را به طور ناخوداگاه بطرف غذاخوری ها هدایت می کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در این باره گفت: خوش سلیقه گی، خوش اخلاقی، رعایت بهداشت، ایجاد فضای های سنتی و مهمان نوازی از موارد مهمی که مردم استان به آن توجه خاصی دارند.

امید عزیزی افزود: ایجاد مکان های سنتی با استفاده از امکانات طبیعی منطقه مانند بهره گرفتن از فضای جنگلی، ساخت کلبه های غذا خوری با استفاده از نمادهای محلی مانند کلش، حصیر، چوب های جنگلی همچنین ایجاد آب نماهای مصنوعی در محوطه غذاخوری ها اشتهای مسافران و مهمانان را دو چندان می کند.

وی اظهارداشت: از دیگر عوامل مهم کثرت تنوع غذایی در گیلان وجود آب، هوای مرطوب و پر محصول بودن این استان است، پر بارانی و خاک حاصلخیز موجب شده تا محصولاتی که در این خطه کاشت و برداشت می شود از سایر مناطق خوش طعم تر و با کیفیت تر باشد.

طعم واقعی غذاهای گیلانی با حسن سلیقه کدبانوهای گیلانی

مدیرکل میراث فرهنگی استان ادامه داد: باقلاخورش، میرزاقاسمی، خوتکا فسنجان، کولی و غیره از غذاهای است که فقط آنها را باید در گیلان و با آشپز گیلانی تجربه کرد تا طعم واقعی آنها را فهمید، البته نحوه تهیه برخی از غذاها با در نظر گرفتن موقعیت مکانی و جغرافیایی منطقه ممکن است، متفاوت باشد.

با وجود این هفت غذای اصیل گیلانی شامل مرغ فسنجان یا مرغ لاکو، میرزا قاسمی، باقلا خوروش (خورش باقلی) تورش تره، کویی خوروش (خورش کدو حلوایی) سیرقلیه و آلو موسما است.

از دیگر غذاهای محلی گیلان می توان به اناربیج، شش‌ انداز، سیرابیج، شیرین تره، خالو آبه، چخرتمه، نازخاتون، موتن جن، لونگی، کولی غورابیج، ماهی فیبیج، واویشکا، ترش شامی، شامی، انواع کوکو، انواع آش و انواع چاشنی اشاره کرد.

انواع شیرینی جات محلی گیلان شامل فرنی، رشته وخشکار، گل پالوده، ترک حلوا، خاتون پنجره، خرش حلوا و سمنو، حلوای رقایب، انواع کلوچه و انواع نان محلی است.

گیلان در زمینه غذاهای سنتی و محلی دارای شهرت بسیاراست، مردم این استان برای کیفیت خوراک اهمیت زیادی قایل هستند و برخی از خوراکی ها و غذاهای تهیه شده در این استان فقط خاص منطقه است که بسیار خوشمزه و از جاذبه های گردشگری این خطه به شمار می آیند.

یک کارشناس مسائل بهداشتی و تغذیه بر ضرورت توجه و حفظ فرهنگ و آداب بومی و طبخ غذاهای محلی تاکید کرد و گفت: طبخ غذاهای محلی نقش مهمی در تندرستی جامعه دارد.

ایرج رحمانی افزود: با توجه به اهمیت غذا و تغذیه در سلامت به ‌منظور ترویج و توسعه هر چه بیشتر غذاهای سنتی جشنواره طبخ غذاهای سنتی استان امری حیاتی است.

طبخ غذاهای محلی نقش مهمی در تندرستی جامعه دارد

وی ادامه داد: تغذیه نقش بسیار موثری در پیشگیری از بسیاری از بیماری ‌ها دارد، برخی از افراد از لحاظ کمی غذاهای مناسب و با حجمی را می ‌خورند اما این غذاها به لحاظ کیفی و داشتن ویتامین ‌ها و پروتئین‌ های مورد نیاز غنای کافی را ندارند.

به هر ترتیب " گردشگری غذا " امروزه به عنوان یکی از راهکارهای جذب گردشگر در کنار دیگر جاذبه‌ های طبیعی، تقریحی، تاریخی و باستانی کشورها به شمار می‌ رود، غذا خوردن نوعی تفریح گروهی بوده و در صورتی که فردی از غذایی لذت ببرد، دیگران را نیز به خوردن آن غذا تشویق می ‌کند.

گیلان از تنوع غذایی فراوانی برخوردار است، این موضوع حاکی از ظرفیت بالای استان برای تحقق گردشکری غذاست، غذا بخشی از فرهنگ جوامع محسوب می ‌شود و تنوع غذایی نیز به تنوع فرهنگ ‌ها باز می‌ گردد و در شناساندن و انتقال فرهنگ جامعه و کشور خود می تواند اثرگذار باشد.

توفیق گردشگری غذا نیازمند شناساندن تنوع بالای غذایی در کشور به دو گروه مسافران و صاحبان هتل‌ ها و رستورانهاست، به این ترتیب با معرفی طیف وسیع از غذاها بومی و برانگیختن ذائقه مسافرانی که رکن اساسی صنعت گردشگری هستند، به تدریج می‌ توان انتظار داشت که تکرار در تقاضا، نه به عنوان تنها راه بلکه به عنوان راهی موثر، نام غذای سنتی در منوی هتل ‌ها را پررنگ‌ تر کند.

در این ارتباط مدیر یک رستوران در گیلان گفت: مواد اولیه تمام غذاهای گیلانی تازه، مرغوب و محلی هستند و در نتیجه تهیه هرنوع غذا هم از این مواد خوشمزه و لذیذ خواهد بود.

محمد حسن محمدی افزود: گیلان با 400 نوع غذا و چاشنی دارای متنوع ترین غذا در کشور می تواند تمام سلیقه‌ ها را پاسخگو باشد.

گیلان با 400 نوع غذا و چاشنی دارای متنوع ترین غذاها در کشور

وی اظهارداشت: در این خطه سرسبز کشور هر غذای می تواند با مواد اولیه مختلف مزه ای جدید بگیرد و هر ذائقه ای را راضی کند به عنوان مثال قورمه سبزی گیلانی با مرغ، گوشت، ماهی و طعم های مختلف تهیه می شود که هرکدام می تواند متناسب با یک ذائقه باشد.

این مدیر رستوران گفت: غذاهای گیلان نه تنها در کشور بلکه در سطح دنیا مورد استقبال همه قرار می گیرد و معرفی آن می تواند بازار خوبی برای جذب گردشگران به کشور ایجاد کند.

وی ادامه داد: در سفره غذاهای گیلانی خواص تغذیه ای غذاها مانند سردی و گرمی مورد نظر بوده و هست به همین دلیل در تمام وعده های غذایی با توجه به این خواص سفره گیلانی چیده می ‌شود.

در حال حاضر بسیاری از غذاهای بومی و سنتی کشور به فراموشی سپرده شده اند به طوری که جوانان و نوجوانان از آنها بی خبر هستند بنابراین به نظر می رسد ارائه غذاهای تازه و محلی نه تنها می تواند انگیزه ای برای سفر مجدد گردشگران باشد بلکه انگیزه ای برای آشتی جوانان با فرهنگ غذایی کشورشان می شود از این رو نه تنها در گیلان بلکه باید در تمام استانهای کشور این جاذبه و میراث فرهنگی را حفظ کرده و به دنیا عرضه کرد.

معاون گردشگری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان تنوع غذاهای گیلانی را موجب افزایش ایجاد انگیزه در گردشگران دانست و گفت: رستوران ‌ها، هتل ‌ها و مراکز پذیرایی باید نسبت به این مسئله توجه جدی‌ تری داشته باشند.

صرف غذا بخشی از سفر گردشگران را تشکیل می‌ دهد

فردین پورهادی افزود: صرف غذا بخشی از سفر گردشگران را تشکیل می ‌دهد، بخشی که می‌ تواند بر جاذبه‌ ها و رونق گردشگری مناطق مختلف استان بیافزاید.

وی اظهارداشت: غذاهای بومی باید در مراکز پذیرایی گیلان تهیه و عرضه شود چرا که غذاهای بومی و سنتی هر منطقه به عنوان یکی از پرجاذبه‌ ترین بحث‌ های گردشگری به ‌شمار می ‌رود.

معاون گردشگری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان همچنین جاذبه‌ های بومی و سنتی این استان را کم ‌نظیر توصیف کرد و یادآورشد: با برنامه‌ ریزی و تعامل همه‌‌ جانبه باید در معرفی این جاذبه‌ ها به گردشگران تلاش کرد.

گذشته، تمدن، آثار تاریخی، ابنیه ‌های مذهبی، نوع آداب و رسوم منطقه، تفاوت‌ های گویشی، تنوع غذایی، تنوع پوششی، تنوع طبیعی و غیره از ویژگی‌ های منحصر به فرد گیلان است.

وجود قلعه رودخان، مارلیک، درفک و غیره در گیلان نشان از جایگاه تمدن‌ های این استان دارد، گیلان مانند یک شهر بزرگ با تفاوت‌ های فرهنگی و آئینی منحصر به فرد در هر منطقه است.

صنایع دستی استان شاد، جذاب و متنوع ساخته شده است و نشان می‌ دهد که گیلان مردمی فعال دارد. در همه جای ایران گفته می‌شود زنان در گیلان زیاد کار می ‌کنند،اما باید گفت فعالیت و تلاش زنان به دلیل تنوعی که در کارها وجود دارد، بیشتر به چشم می‌آید.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی تنوع غذایی گیلان را از ویژگی این استان دانست و گفت: سبزی ‌های خود رو که در غذاها استفاده می ‌شود ویژگی دارویی دارند.

حسن تامینی ادامه داد: غذاهای محلی استان در هر منطقه متفاوت و دارای اسامی ویژه آن منطقه است که نشان از تنوع غذایی گیلان دارد.

وی اظهارداشت: این خطه یکی از پرباران‌ ترین استانهای کشور است و از کوه ‌ها، جنگل ‌ها، روستاها و مناطق ییلاقی زیبا بهره می ‌برد که هر علاقمندی را به خود جذب می‌ کند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: گیلان یکی از مناطقی است که تنوع غذایی زیادی دارد، بیشتر آن هم به تنوع پوشش گیاهی این منطقه بر می گردد، اقلیم چیز خیلی مهمی است چرا که همه سلایق، محصولات، تنوع و غیره تحت تاثیر اقلیم و طبیعت است.

تنوع غذایی گیلان تحت تاثیر اقلیم و طبیعت

به هر حال در گیلان طبیعت به وفور همه چیز را در اختیار آحاد مردم قرار داده است، وقتی دانه‌ ای از دستت روی زمین می‌ افتد سبز می ‌شود و در سایه همین دست و دلبازی طبیعی است که سفره گیلان چنین رنگانگ شده است.

خوشبختانه غذاهای این خطه کشور جزو معدود غذاهایی است که تغییرات آنچنانی نداشته و اصالتش را حفظ کرده است، روغن زیتون، برنج، فلفل و اسانس‌های مختلف گیاهی در فرهنگ غذایی گیلکی شاخصه اصلی هستند.
برای دریافت جدیدترین بسته اخبار روز اینجا کلیک کنید
نام:
ایمیل:
* نظر:
چند رسانه ای صفحه خبر