اکبر هاشمی رفسنجانی در مصاحبهای اختصاصی با علی زادسر جیرفتی، نماینده سابق مجلس، موضع خود را در قبال دولت نهم ، موضع سکوت عنوان کرد.
به گزارش سرمایه، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که «روابط شما با رهبرمعظم انقلاب اسلامی، حضرت آیتالله خامنهای ـ مدظله ـ چگونه روابطی است، آیا عاطفی وعرفانی است و یا سیاسی و یا کاری است»، گفت: روابط من با آیتالله خامنهای، هم عاطفی است و هم معرفتی و هم سیاسی و هم کاری. معرفتی است زیرا عمیقاً همدیگر را میشناسیم، خلقیات، عادات، روحیات و افکار هر یک از ما برای دیگری روشن و بسیارنزدیک است و بدین جهت است که حقیقتاً عاطفی است. سیاسی است زیرا من و آقای خامنهای عمده عمر خود را با همکاری سیاسی گذراندهایم و با سیاست عجین شدهایم.
هاشمی با بیان این مطلب اظهار داشت: کاری است؛ چون که در طول نیم قرن گذشته، آقای خامنهای و من، در حقیقت لازم و ملزوم هم و مکمل یکدیگریم، در طول مبارزه، تمام کارهای (حداقل پنجاه و چند سال عمر) من و ایشان، در راستای سروسامان دادن به امور انقلاب اسلامی، اداره کشور و رتق و فتق مشکلات سخت روزگار دفاع مقدس ملت شجاع و مسلمان ایران بوده و هست.
وی در ادامه با اشاره به ایجاد برخی اختلافات پیش آمده بین خود و مقام معظم رهبری گفت: البته که اختلافات داریم مگر میشود دو تا انسان با یکدیگر هیچ گونه اختلافی نداشته باشند؟ من و رهبری، در موارد اختلافی، با یکدیگر بحث میکنیم تا یکی از ما دو نفر مجاب بشود. اگر من قانع شدم که تکلیف روشن است، اگر مقام معظم رهبری ادله و توجیهات مرا پذیرفتند، خب مطابق تکلیف خود عمل میکند اما اگر هیچ کدام از ما نظرات دیگری را نپذیرفتند و از براهین و توضیحات ارائه شده متقاعد نشدند، چه باید کرد؟ این موضوع را با آقا به مباحثه گذاشتیم و سرانجام با دلیلی که میگویم، بنده خود را مکلف دیده و میبینم که از نظرات و اوامر ولی امر، تمکین و تبعیت کنم و آن دلیل این است که ایشان در فرض عدم قناعت، حجت شرعی در پذیرفتن نظرات مرا ندارند ولیکن من جهت عمل به نظرات و تصمیمات متخذه از سوی ایشان به عنوان رهبری، عندالله حجت شرعی و قانونی دارم.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با ذکر چند مثال در خصوص اختلاف نظرهای پیش آمده گفت: نمونه اول؛ بنده بنا به دلایل محکمی که داشتم، با نامزد شدن خودم برای مجلس خبرگان رهبری مخالف بودم، مقام معظم رهبری از من توضیح خواست و دلایل مرا نپذیرفت و به من امر کردند که باید ثبت نام کنید و اضافه کردند که نامنویسی شما در انتخابات مجلس خبرگان یک تکلیف الهی است و واجب. گفتم من که بر خودم واجب نمیدانم، شما که واجب میدانید، تهیه مقدمات آن نیز بر شما واجب است. مقدمات موردنظر را گفتم که ایشان پذیرفتند و عملی کردند و من هم نامزد شدم.
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: نمونه دوم؛ بنا بر دلایل متعدد سیاسی، اقتصادی، مدیریتی، به عملکرد دولت نهم انتقاد دارم به جز در مورد تخلف از سیاستهای کلی که نظارت بر آن از وظایف مجمع است، سکوت کردهام تا با نظرات علنی مقام معظم رهبری، مخالفتی انجام نگیرد.
وی همچنین در توضیح اینکه در جمع دانشجویان گفته بود «خامنهای عشق من است»، گفت: آنچه را که در جمع دانشجویان گفتم، سیاسی نبود بلکه واقعیت را گفتم. من آقای خامنهای را دوست میدارم و هرگز به جهت ملاحظات سیاسی و حکومتی، آن موارد را مطرح نساختم و تکرار میکنم که طی حداقل پنجاه سال گذشته در این کشور دو نفر از من و آقای خامنهای به یکدیگر نزدیکتر، کسی را نمیشناسم.
رئیس مجلس خبرگان رهبری همچنین در خصوص حمایت های مقام معظم رهبری، از دولت نهم و شخص رئیسجمهور گفت: من اینجوری خودم را راضی و قانع میکنم که رهبر معظم انقلاب اسلامی، تحلیلی را از اوضاع دارند که تشخیصشان این است که اگر از دولت دفاع و پشتیبانی نکنند، ممکن است دولت برای ادامه کار با مشکل جدی مواجه شود و در شرایط فعلی این به صلاح نیست.
وی در ادامه تصریح کرد: موضع من در حق دولت نهم همان سکوت من است و فکر نمی کنم که رهبر معظم انقلاب در این زمینه چیز بیشتری از من بخواهد زیرا ایرادات و انتقادات مرا به این دولت در ابعاد گوناگون، مستحضر هستند.
رئیسجمهوری اسبق کشورمان در بخشی دیگر از این گفتوگو در خصوص گرانیهای افسارگسیختهتر فعلی و تورم بیلجامتر از دولتهای گذشته گفت: در شرایط فعلی و با توجه به حساسیت فوقالعاده کشور در ابعاد داخلی و خارجی، بهتر آن است که من وارد بحث نشوم، اهل سیاست و آنان که سری در کتاب و دعا دارند، میدانند من با این اوضاع مخالف هستم و راهحل هم دارم. البته کسی مساعدت و مشاورهای را طالب نشده است و من هم سکوت را ترجیح میدهم. ضمناً میپذیرم که در گذشته نیز اشکالات اقتصادی و تورمی بوده است اما هرگز چنین نبوده و....
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در مورد سیاستهای سیاست خارجی دولت نهم ترجیح داد همان موضع سکوت در رابطه با مسائل اقتصادی را پیش بگیرد.
هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه «در انتخابات دهم ریاستجمهوری، نامزد نخواهم شد»، در خصوص انتخابات ریاستجمهوری دهم و نحوه برگزاری آن گفت: در مورد انتخابات دوره دهم، اعتقاد من همان است که در جلسه جامعه روحانیت بحث شد و آن این است که چنانچه همه کسانی که خود را به هر نوعی جزء اصولگرایان میدانند، یکی از چهار نفر مطرحشده یعنی حجج اسلام ناطق نوری و روحانی و آقایان لاریجانی و ولایتی را، نامزد کنند و متفرق نشوند، بنده نیز به سهم و توان خود از نامزدی آن نامزد واحد، حمایت خواهم کرد و با جریان اصلاحطلب هم موافقت بشود که سهم مناسبی را در کابینه و مدیریت اجرایی کشور داشته باشد که امید بر موفقیت چنین طرحی نیز فراوان است.
رئیسجمهوری اسبق کشورمان در پایان با ابراز تاسف از رفتار برخی از نمایندگان ادوار مختلف مجلس که به جای انجام وظیفه خطیر نمایندگی، برابر آنچه که قانون اساسی برای آنان تبیین کرده است، سعی بر رفیق شدن با وزیران، معاونان و روسای سازمان ها دارند و عده ای از آنان نیز هواداران جدی بعضی از وزارتخانه ها در وقت بررسی بودجه در مجلس و هنگامه طرح استیضاح ها و تحقیق وتفحصها، میشوند، گفت: چرا برخی چنین میکنند و چرا مجیزگویی و چاپلوسی و پست خواهی به هر قیمتی که تا بدین حد در جمهوری اسلامی پیشرفت کرده است را پنهان نکردند.