نشست خبري رييس كميتهي انضباطي با بررسي موضوعات انضباطي روز فوتبال صبح روز يكشنبه در محل فرهنگسراي رسانه برگزار شد.
به گزارش ايسنا، در ابتداي اين نشست "مجتبي شريفي" به بررسي تازهترين احكام صادرهي كميتهي انضباطي پرداخت و دربارهي بحث ادعاي تباني پيرامون ديدار تيمهاي استقلال تهران و استقلال اهواز در هفت سال پيش و شكايت امير قلعهنويي از جواد زرينجه و محمد نوازي اظهار كرد: طبق آنچه كه در آييننامهي فيفا آمده است، اگرتخلفي در مسابقات رخ دهد و زمان آن بگذرد مشمول مرور زمان ميشود و بايد در رسيدگي به آن اين موضوع را لحاظ كرد. با اين حال و با توجه به آنكه ميانگين زماني فيفا براي رسيدگي به چنين مواردي شش سال است و موضوع اين پرونده بيش از اين زمان بود اما، باز هم تصميم گرفتيم به آن رسيدگي كنيم و از مدعيان درخواست كرديم تا گواهان خود را در كميتهي انضباطي حاضر كنند. در نهايت جواد زرينچه و محمد نوازي در كميتهي انضباطي اعلام كردند كه تنها مشكل آنها بحث اختلاف سليقه بوده و در روز بازي قلعهنويي تنها در يك جمله به آنها گفته است كه امروز را سخت نگيريد كه البته اين دو نفر عنوان كردند كه حرف قلعهنويي را گوش نكردند.
وي افزود: در بحث تباني بايد امتياز يا مبلغي رد و بدل شود كه در اين موضوع چنين اتفاقي نيفتاده و همان طور كه زرينچه نيز اعلام كرده آنها حتي توجهي به حرف قلعهنويي نيز نداشتند. از طرف ديگر منصور پورحيدري در كميتهي انضباطي اعلام كرده است كه استقلال در زمان حضور "كخ" بازيهاي خوبي انجام نميداد اما، در آن بازي خاص مقابل استقلال اهواز نسبت به بازيهاي گذشته عملكرد بهتري داشت. در هر صورت امير قلعهنويي نيز با وساطت اوليايي و پورحيدري از شكايت خود در اين باره صرفنظر كرد اما، شكايت جديدي را برعليه محمد مايليكهن طرح كرده است.
شريفي در ادامه با اشاره به جريمهي پنج ميليون توماني باشگاه استقلال تهران به دليل رفتار هوادارانش در بازي مقابل تيم سايپا اعلام كرد: از مسوولان باشگاه خواستهايم تا تمامي ليدرها را با مشخصهي اينكه در كدام سكو بودهاند، بررسي كرده و آن كساني كه در اين بازي تخلف انجام داده و سبب تحريك تماشاگران را شدهاند جهت مجازات به كميتهي انضباطي معرفي كنند، در غير اين صورت ما تمامي ليدرهاي اين تيم را محروم خواهيم كرد.
شريفي دربارهي بحث پروندهي تباني ادامه داد: با وجود آنكه قلعهنويي رضايت داده بود اما، در اين مورد نميتوانيم از بحث قانوني گذر كنيم هر چند كه اين موضوع را با توجه به سابقهي كم زرينچه و نوازي در كميتهي انضباطي بررسي كرديم به خصوص جواد زرينچه كه همواره فرد خوش اخلاقي بوده است و به همين دليل به جريمهي دو ميليون توماني و توبيخ كتبي اكتفا شد.
شريفي دربارهي دو شغله بودن خود نيز گفت: تا آنجا كه ميدانم قرار است اين موضوع به تدريج به افرادي كه مشمول آن ميشوند، در قالب نامهاي اعلام شود تا دربارهي انتخاب يكي از دو شغل خود تصميمگيري كنند اما، فعلا بحث در حد روساي فدراسيونها و هيات رييسههاست و هنوز به روساي كميتهها نامهاي ارسال نشده اما، اگر روزي قرار به انتخاب باشد اطمينان داشته باشيد كه شغلم در ديوان محاسبات را انتخاب ميكنم.
رييس كميتهي انضباطي در بخش ديگري از صحبتهايش پيرامون تصميمات كميتهي انضباطي درخصوص مسايلي چون آرايش ظاهري بازيكنان و نسبي بودن اين پديده با عرفيات اجتماعي گفت: نسبيت من مانند نسبيت انيشتين نيست كه قابل احراز نباشد. ما آن عرفي را كه ميان جامعهي فوتبال و تماشاگران پذيرفته شده باشد، ميپذيريم و به مصاديق درون خيابان كاري نداريم. نبايد فراموش كرد كه تصوير بازيكنان فوتبال از طريق رسانهي ملي پخش ميشود و بسياري از خانوادهها در اين باره با فرزندانشان دچار مشكلاتي شدهاند چرا كه فرزندان آنها ميگويند اگر چنين آرايش ظاهري دچار مشكل است، چرا رسانهي ملي آن را پخش ميكند. در واقع بحث ما يك بحث عرف اجتماعي است نه بحث فني. البته در فوتبال جهان امكان دارد كه يك بازيكن كاملا فني در كنار مهارتهاي خود براي آنكه در خاطرهها باقي بماند، موهاي خود را نيز رنگ كند اما، ما در ايران شاهد هستيم بازيكناني كه حتي كمترين كيفيت فني ندارند نيز دست به اين كار ميزنند. در هر صورت ما به بحثهاي سطحي چون بحث محاسن كاري نداريم شايد بازيكني محاسن نداشته باشد اما، از نظر رفتاري كاملا قابل پذيرش باشد. به عنوان نمونه ما بازيكناني چون وحيد هاشميان و كريم باقري را داريم كه همواره نوع ظاهري آنها قابل توجيه است. اما، بازيكني كه شلواري ميپوشد كه چندين قسمتش پاره است و يا آن كسي كه از پيراهن خود استخوان آويزان ميكند، نميتواند ظاهرش مورد پذيرش قرار گيرد.
شريفي ادامه داد: البته بحث ما در اين باره تنها متوجه بازيكنان نيست و سعي كردهايم باشگاهها را نيز با خود همراه كنيم. در حال حاضر انجام چنين رفتاري از سوي بازيكنان و در صورتي كه به تذكرها توجه نشود، دو جلسه محروميت در پي خواهد داشت كه طبيعي است اين موضوع تلاش باشگاهها را براي توجه به شرايط ظاهري بازيكنان افزايش ميدهد.
شريفي دربارهي ماجراي قرارداد اكبر ميثاقيان با باشگاه استقلال اهواز و اين موضوع كه آيا او ميتواند در اين فصل با تيم ابومسلم همكاري كند نيز گفت: ميثاقيان هنوز براي بحث مطالباتش به كميتهي انضباطي مراجعه نكرده و به صورت رسمي نميتواند تا زماني كه قراردادش با استقلال اهواز به پايان نرسيده به تيم ديگري برود اما، در بحث ديگر كه بحث حضور غير رسمي است و برخي مربيان به وسيلهي موبايل و يا از روي سكوها تيمي را هدايت ميكنند، باشگاه استقلال اهواز اعلام كرده كه با توجه به قراردادش با ميثاقيان حتي به همكاري غير رسمي ميثاقيان با باشگاه ديگري نيز رضايت نميدهد و به همين دليل او نميتواند به هيچ صورتي تا پايان قراردادش با باشگاه استقلال اهواز با باشگاه ديگري از جمله ابومسلم خراسان همكاري كند.
وي ادامه داد: تمامي اين بحثها در روز ششم ارديبهشت ماه پايان مييابد و در آن زمان است كه به مطالبات مالي باشگاهها رسيدگي ميكنيم. از آن تاريخ به بعد هيچ باشگاهي نميتواند با هيچ بازيكني يا مربياي قرارداد جديدي امضا كند و يا حتي قراردادش را با بازيكنان خود تمديد كند مگر آنكه تمامي مطالبات خود را پرداخت كرده باشد. اين موضوع به خصوص دربارهي دو باشگاه پرسپوليس و استقلال صدق ميكند كه مطالبات زيادي به پيشكسوتان خود دارند و اين پيشكسوتان به كميتهي انضباطي پناه آوردهاند و بيترديد تا زماني كه تمامي بدهيهاي خود را پرداخت نكنند نميتوانند نه با بازيكنان ومربيان خود قرارداد تمديد كنند و نه ميتوانند بازيكن يا مربي جديدي جذب كنند.