کد خبر: ۴۶۸۰۵۰
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۹

در ادامه مطلب با غذاهای چندین مقصد گردشگری محبوب آشنا شوید.

فرهنگ غذایی ترکیه

ترکیه یکی از غنی ترین آشپزی های دنیا را در اختیار داشته و تحت تاثیر فرهنگ های مختلف امپراطوری سابق عثمانی با مواد با
کیفیت از زمین های کشاورزی آنتالیا و دریای بارورش قرار دارد. بسیاری از انواع غذاها ریشه در آشپزخانه های سلطان های عثمانی
دارند. در زمان سلیمان بزرگ بیش از ۱۵۰ دستورالعمل آشپزی تنها برای بادمجان وجود داشته است. با این حال اغلب گردشگران تنها
با طیف محدودی از غذاهای ترکی آشنا می شوند، مگر آنگه به خانه یکی از اهالی ترکیه دعوت شده یا در یکی از بهترین رستوران های
این کشور غذا بخورند. اغلب مکان های صرف غذا در استانبول و تفریح گاه های اژه انواع غذای نانی، سالاد، کباب و غذای دریایی
عرضه می کنند.برای اطلاعاز تور استانبول لحظه آخری و همچنین تور آنتالیا به سایت سفر باتو مراجعه کنید.


مزه (پیش غذا )
) مزه نامی است که به مجموعه اشتها آورهای سرد و گرم داده می شود. مزه معمولا در سینی سر میز یا صندوقی شیشه ای سرو می
شود که می توانید در میان انواع غذاها، برای خود انتخاب کنید. پرطرفدارترین آنها کرو فاسولی (Kuru Fasulye) (لوبیا سفید در سس
گوجه فرنگی)، پاتلیکان گیزار تماسی (Patlican Kizartmasi) (بادمجان سرخ شده در روغن زیتون و سیر)، شاک شوکا (Saksuka)
(بادمجان، گوجه فرنگی و فلفل تند در روغن)، کاسیک (Cacik) (ماست با خیار و سیر)، بیبر دلماسی (Biber Dolmasi) (فلفل سبز پر
شده با برنج، کشمش و دانه کاج)، سیگارا بورقی (جرول های شیرین پر شده با پنیر) و انواع سالاد هستند. چرکز تاووقو (Cerkez
Tavugu) (جوجه چرکسی) یک غذای کلاسیک است که در آن جوجه شکم پر در سس گردوی پر شده و پابریکا (نوعی فلفل قرمز) پخته
می شود. مزه بانان سفید تازه سرو میشود تا روغن را جذب خود کند.
سوپ

سوپ های ترکی معمولا غلیظ و مفصل هستند. دوگون شوربا (Dugun Corbasi) (سوپ عروسی، سوپ آبگوشت که با آبلیمو و فلفل
قرمز خوش طعم و با تخم مرغ غلیظ شده است)، مرسیچیک شوربا (سوپ عدس قرمز) یا ایشکمبه شوربا (سوپ سیرابی که گفته می
شود درمان خماری صبح گاهی است) را امتحان کنید. ایشکمبه فروشی ها تا اوایل صبح بیدارند تا به شبگردان گرسنه که در راه خانه
هستند پیاله های سوپ را سرو کنند.
غذاهای اصلی
از هر کسی نام غذای اصلی ترکیه را بپرسید غیر از کباب، گوشت کباب و تنوری شده، نام دیگری نمی شنوید. متداولترین انواع آن شش
کباب (تکه های گوشت به سیخ شده که روی ذغالی کباب می شود)، دونار کباب (کباب چرخنده – توده ای گوشت تکه ای و چرخ کرده
که چسبیده به یک محور عمودی کباب می شود)، آدان کباب (گوشت چرخ کرده ادویه دار که روی سیخ کباب می شود) و فیرن کباب
(فیله گوشت کباب شده روی اجاق که در ماست خوابانده شده است) هستند.
کباب اسکندریک نوع کباب دونار است که میان نان پیده با سس گوجه فرنگی و ماست قرار گرفته و روی آن کره قهوه ای ریخته می
شود. چیفتلیک کباب کاسرول گوشت بره، پیاز و نخود فرنگی است. کوفته قلقلی با گوشت چرخ کرده معمولا با سس گوجه فرنگی سرو
شده و کوفته نام دارد.
یک غذای کلاسیک دیگر ترکیه که ارزش امتحان را دارد مانتارلی گوچ نام داشته و خورشی خوشمزه از گوشت نرم، قارچ، فلفل، گوجه
فرنگی و سیر است که در ظروف سفالی پخته شده و روی آن پنیر می ریزند.

فرهنگ غذایی دبی
دبی شهری زیبا و مهاجر نشین است . این شهر که بیش از هشتاد درصد جمعیتش را مهاجران تشکیل داده اند دارای فرهنگ غذایی غنی
و بی نظیر میباشد که از ادغام فرهنگ ها ی غذایی با یکدیگر به وجود امده است . در دبی که اکثر مهاجرانش را هندی ها و پاکستانی ها
و ایرانیان تشکیل میدهند بسیاری از غذاهای مشترک بین این کشورها را میتوان یافت .اطلاعات بیشتر در مورد تور دبی در سایت موجود است.


فرهنگ غذایی دبی فرهنگی غنی و متفاوت است به طوری که از غذاهای چینی و ژاپنی در این شهر تا غذاهای ایتالیایی و فرانسوی در
کنار انواع گسترده ای از غذاهای پر ادویه ی مراکشی و هندی وجود دارد . این شهر سراسر پر شده است از انواع رستوران های ملل
مختلف که به سرو انواع غذاها با بالاترین کیفیت میپردازند . در دبی بسیاری از غذاهای لذیذ بومی وجود دارد که هنوز در میان بسیاری
از توریست ها محبوب میباشند از انها میتوان به هامس و فلافل اشاره کرد . در این شهر انواع غذاها با طعم و عطر متفاوت در رستوران
هایی با دیزاین ها و ویژگی های متفاوت سرو میشوند و لذت خوردن این غذاهای لذیذ را چند برابر میکنند . رستوران های ایرانی و نقش
فرهنگ غذایی ایرانی در دبی بسیار پر رنگ است و رستوران های بسیار زیبای ایرانی با دیزاین و دکور خاص ایران همراه با انواع
کباب ها و خورشت ها نظر بسیاری از توریست ها به خود جلب میکند . در سفرتان به دبی این شهر زیبا و بسیار دیدنی از اشنایی با
فرهنگ غذایی دبی لذت ببرید و با حضور در کافه ها و رستوران های سنتی که به ویژه در بازارهای دبی وجود دارند .طعم و مزه ی
غذاهای اصیل عربی را بچشید و ان را تجربه کنید .غذاهایی بسیار مقوی و لذیذ که غالبا از گوشت شتر و یا گاو و گوسفند تهیه میشوند و
با ادویه های خوش عطر و سبزی های تازه لذیذ و خوش بو میشوند.
فرهنگ غذایی آذربایجان ، باکو
اغلب غذاهای ملی آذربایجانی از گوشت‌ گاو، گوسفند و پرنده درست می‌شود. غذاهای پخته شده با گوشت کوبیده رایج تر می‌باشد.
دریا، دریاچه‌ها و رودهای جمهوری آذربایجان مملو از ماهیان سفید و خاویاری می‌باشد. در تهیه غذاهای ملی بیشتر ماهیان خاویاری
و پولک پوش مورد استفاده قرار می‌گیرند. در مورد تور باکو بیشتر بخوانید.

سفره آذربایجانی سرشار از سبزیجات مختلفی همچون بادمجان، گوجه‌فرنگی، فلفل شیرین، کلم، اسفناج، چغندر، ترپ، پیاز، خیار و
غیره... است. در تهیه غذاهای ملی از انواع مختلف محصولات آشپزی درست شده با برنج و آرد مورد استفاده واقع می‌شود.
ادویجات مختلفی مانند زعفران، رازیانه، زیره، شیرین‌بیان، تخم کشنیز، نعنا، شوید، جعفری، کرفس، ترخون، ریحان، آویشن و غیره...
در تهیه غذاهای آذربایجانی بیشتر به کار می‌روند. در میان این گیاهان معطر و ادویه‌ای، زعفران در قلمروی شوروی سابق فقط در
شبه جزیره «آبشوران» کاشته می‌شده‌است. در روش آشپزی آذربایجانی با برخورداری از زعفران بیش از ۵۰ نوع غذا و ۱۰ نوع
شیرینی درست می‌شود.
لیمو، زیتون، اسیدهای خوردنی- آبغوره، ازگیل، شراب، سرکه، آب انار، گوجه، انگور وحشی، انار، زردآلو، سماق و غیره... لذت و
طعم خوشمزه‌ای به خوراکی‌های آذربایجان به ارمغان می‌آورد.
سالاد در روش آشپزی آذربایجانی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار می‌باشد. در تهیه سالاد، گوجه فرنگی، خیار، فلفل شیرین، ریحان و
کشنیز را بسیار کوچک خرد می‌کنند. این گونه سالاد را با یکی از غذاهای اصلی سرو می‌کنند.
روش آشپزی ملی آذربایجانی واجد بیش از ۳۰ نوع پیش غذا ست. آن‌ها شامل خوراکی‌های گوشتی (آب گوشت، کوفته-بُزباش، آش و
غیره...)) و غذاهای سبزیجاتی و ماستی (دوغ، اودوخ، دُغراماج، بالوا و غیره...) می‌شود.
هر پرسی از برخی از غذاهای آبکی (آب گوشت) در بشقاب‌های جداقانه، بعضی‌ها نیز(دوشبره، خنگل آبدار) در ظروف عمومی
درست می‌شود. غذاهای آبدار آذربایجانی بر خلاف آش‌ها بنابر درجۀ غلظت خود غلیظ تر است. زیرا در ترکیب آن‌ها مقدار آش کم
می‌باشد.
یکی از ویژگی‌های متفاوت روش آشپزی آذربایجانی این است که، برخی اوقات غذاهای ملی هم پیش غذا و نیز غذای اصلی را عوض
می‌کند (آب گوشت، کوفته-بزباش و غیره...). در بدو ، آش این غذاها، بعد بقیه گوشتی را پخته و در داخل آش (گوشت، نخود،
سیب‌زمینی و غیره...) مثل غذای اصلی می‌خورند.

یکی از ویژگی‌های غذاهای آبکی آذربایجانی، وجود دُم گوسفند در تهیۀ آن‌ها ست. دم به‌عنوان یک قاعده بشکل خرد شده به کار
می‌آید. در روش آشپزی ملی آذربایجانی برای تهیه غذاهای آبدار، گوجه فرنگی کنسرو شده بسیار کم مورد استفاده است. به جای آن در
تابستان از گوجه فرنگی تازه، در زمستان از گوجه خشک شده (به خاطر طعم میخوش) و ادویجات دارای ماده رنگ در ترکیبش
(زعفران، زردچوبه) استفاده می‌کنند.
آشپزی آذربایجانی حائز غذاهای آردی نظیر «خنگل آبدار»، «خمیر آشی»، «اوماج»، «گورزه»، «دوشبره» و غیره... می‌باشد. در
میان غذاهای آذربایجانی «فرنی»، «شیربرنج»، «دوغ»، «کَله کوش»، و «اودوخ» رواج بسیار زیادی پیدا کرده‌است. غذاهای اصلی
آشپزی آذربایجانی عمدتا از گوشت گوسفند، پرندگان خانگی، برنج و سبزیجات درست می‌شوند.

می توان یکی از شایع‌ترین غذاها در اذربایجان به «پلو» اشاره کرد. پلو ، دارای نزدیک به ۴۰ دستور آشپزی می‌باشد. هر یکی از
آن‌ها بنابر طرز تهیه نام‌های متفاوتی دارد. می‌شود از میان آن‌ها از «پلوی برشته شده»، «سبزی‌پلو- برشته شده»، «پلوی مرغی»،
«پلوی شیرین»، «پلوب ماستی» نام برد.
کباب حتماً باید به عنوان یکی از نمونه‌های غذای اصلی آذربایجانی مورد اشاره قرار بگیرد. از انواع کباب‌های چنجه می‌توان به
«کباب ته‌چین»، «کباب غیر حرفه‌ای»، «کباب کبد»، «کباب کلیه» و از گونه‌های کباب‌های کوبیده به «کوبیده»، «تابه کباب»،
«شمع کباب» و غیره... اشاره نمود. انواع خوراکی‌های اصلی آردی همچون «خَشیل»، «خَنگل گوشتی»، «خَنگل آبکی»، «خنگل
برگی»، «قوتاب» (سبزیجاتی، گوشتی و کدویی)، «چودو» و غیره... رواج بسزایی داشته‌است.

فرهنگ غذایی مالزی
در کشور مالزی هزاران نوع غذا وجود دارد که برای اغلب ما ایرانی ها جدید هستند، پرطرفدارترین آن ها غذاهای خیابانی است که
تنوع گسترده و چشم گیری دارد.جزئیات بیشتر در مورد تور مالزی لحظه آخری در سایت موجود است.


پیش از شروع حرکت در خیابان های مالزی خوب است کمی با فرهنگ و آداب غذایی این کشور آشنا شویم و بدانیم با چه مردمان و
غذاهایی رو به رو خواهیم شد. خوراکی و غذاهای مالزیایی ترکیبی از روش های سنتی و مدرن است و آداب بسیار متنوعی هم در شیوه
ی خوردن غذاها رعایت می شود که همه ریشه در چند ملیتی بودن مردمان این سرزمین دارد.
مردمان مالزی را می توان به سه قوم اساسی تقسیم کرد: مالایی، چینی و هندی که هر یک از آن ها فرهنگ خاصی دارند که در
غذاهایشان هم به وضوح قابل مشاهده است و در این کشور با هم عجین شده اند. البته گروه های مهاجر را هم نباید از یاد ببریم، اقوامی
که از اوراسیا همه ساله به مالزی مهاجرت می کنند و هر یک علایق و غذاهای سرزمینشان را با خود به همراه می آورند.
حقیقت این است که در مالزی شاهد فرهنگ غذایی چینی، هندی، تایلندی، هلندی، مالایی و ... در کنار هم هستیم. اما با این حال برخی از
مواد غذایی را بیشتر در میان غذاهای مالزیایی می بینیم، که به صورت کوتاه به آن ها می پردازیم.
فلفل تند: انواع و اقسام فلفل تند به وفور در غذاها استفاده می شود، به صورت کلی ادویجاتی که طعم تندی دارند مانند سیر، زنجبیل، پیاز
خشک و... زیاد به کار می رود.
نارگیل: شاید برای ایرانی ها جالب باشد که بدانند از تمام قسمت های نارگیل در پخت غذا در مالزی استفاده می شود. بخصوص از آب آن
در اغلب سوپ ها و طبخ برنج بهره می برند.
سس سویا: در غذاهای مالزیایی سس سویا نقش پررنگی دارد، ماده ای پر خاصیت و خوش طعم.
گیاهانی که بیشتر استفاده می شوند: میان میلیون ها گونه ی گیاهان خوراکی برخی از آن ها محبوب تر هستند مثل سنبل هندی، انواع
ساقه ها، برگ درختان گوناگون و...
برنج: در مالزی هم مانند بسیاری از کشورهای آسیایی دیگر برنج زیاد مصرف می شود و در کنار اغلب غذاها مقداری قرار می دهند،
شما برنج را انواع روش های پخت می توانید در این سرزمین بیابید. اما محبوب ترین نوع آن برنج پخته شده با آب نارگیل است که
پیشنهاد می کنیم آن را امتحان کنید. غذاهای برنجی شاخص این سرزمین ناسی لماک و کایو نام دارند.