کد خبر: ۵۱۰۰۹۴
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۳

امروزه با پیشرفت علم خطرات ظرف های که در گذشته از جنس پلاستیک تولید میشدند، شناخته شده اند و دیگر مورد استفاده قرار نمیگیرند به جای آنها از ظروف گیاهی استفاده میشود. شاید این سوال برای شما جالب باشد که ظروف دوستدار سلامت چه خاصیتی دارند؟ این ظروف در مدت زمان کوتاهی در طبیعت تجزیه میشوند و به ما کمک میکند تا طبیعت زیبایی داشته باشیم.

ظروف گیاهی چیست و ظروف دوستدار سلامت چه خاصیتی دارند؟

ظروف دوستدار سلامت چه خاصیتی دارند؟ یکی از سوالات بسیار مهم است که باید همه به آن توجه کنند. ظروف گیاهی، ظرف های هستند که از جنس های همچون ذرت، گندم، نشاسته و... ساخته میشوند این ظرف ها کمترین آسیب را به محیط زیست می رسانند. در سالهای اخیر توجه بسیار زیادی به ظرف های یکبار مصرف شده است. و خطراتی که این ظرف ها برای انسان و محیط زیست داشته اند با دقت بررسی شده است و دوستداران طبیعت به فکر اصلاح این ظرف ها افتادند.

ظروف گیاهی چیست و ظروف دوستدار سلامت چه خاصیتی دارند؟

ظرف های گیاهی

 در گذشته این ظرف ها از جنس پلاستیک و... ساخته میشد. و بسیار برای انسان ها و محیط زیست مشکل ساز بودند. اما با اصلاحاتی که در جنس این ظروف اتفاق افتاد این خطرات به حداقل رسیدند. شاید از خود بپرسید مگر ظروف دوستدار سلامت چه خاصیتی دارند؟ که توانستند خطرات ظروف پلاستیکی را به حداقل برسانند. باید به سوال ظروف دوستدار سلامت چه خاصیتی دارند؟ این گونه پاسخ داد که این ظروف از جنس خود طبیعت هستند و دوستداران محیط زیست با استفاده از خود طبیعت مشکلات ظرف های قبلی را توانستند تا حدودی بی اثر کنند. افرادی که ظروف نالینو را تولید می کنند نیز دوستدار طبیعت هستند و در ساخت  ظروف نالینو تمام سعی خود را می کنند تا ظروفی باکیفیت و با کمترین ضرر برای محیط زیست را تولید و عرضه کنند.

 

چرا باید از ظرف های پلاستیکی خود داری کنیم؟

تاثیر بسته بندی مواد غذایی در ظرف های پلاستیکی یکبار مصرف فراتر از آلودگی محیط زیست است. این ظرف های به سلامتی انسان هم ضرر می رساند. دانشمندان در مورد مشکلات این ظرف ها نظر های مختلفی را بیان کرده اند: گاردین: « ما تازه شروع به درک برخی از خطرات کوتاه مدت و طولانی  مدت در رابطه با مواد شیمیایی موجود در بسته بندی کرده ایم »  از ضرر های این ظرف ها میتوان به چاقی، سرطان، بیماری های قلبی و عروقی و ... اشاره کرد.

ظروف گیاهی چیست و ظروف دوستدار سلامت چه خاصیتی دارند؟

ظرف دوستدار طبیعت

اگر در گذشته ظرف های قابل استفاده مجدد یا همان ظروف دوستدار سلامت در اولویت نبوده اند امروزه باید حتما مورد توجه قرار بگیرند. در سالهای اخیر این سوال برای خیلی از دانشمندان به وجود آمده است که ظروف دوستدار سلامت چه خاصیتی دارند؟ یا چرا باید از ظروفی استفاده کنیم که قابل استفاده مجدد است ؟ در پاسخ به این سوال که ظروف دوستدار سلامت چه خاصیتی دارند؟ دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که این ظروف علاوه بر اینکه خطرات ظرف های قبلی را ندارند بلکه بسیار مفید هستند زیرا این ظرف های قابل تجدید هستند و میتوان آنها را بازیافت کرد و همچنین آنها در صورت رها شدن در طبیعت  در مدت زمان کمی تجزیه میشود و به طبیعت بازخواهد گشت این ظروف را با استفاده از موادی همچون گلوتن و روغن های گیاهی ضد آب میکنند و باعث میشود این ظرف ها از نظر کیفیت نیز نسبت به ظرف های گذشته برتری پیدا کند. استفاده از ظروف پلاستیکی یا حتی کاغذی با روکش پلاستیکی ایده بسیار بدی است به خصوص در ظروفی که مایعات داغ در آنها استفاده میشود. زیرا باعث شسته شدن مواد شیمیایی استفاده شده در تولید این ظرف ها میشود. حال میخواهم شما را با ظرف های یکبار مصرفی آشنا کنم که نباید از این ظرف های یکبار مصرف  با جنس پلاستیکی استفاده کنید:

  1. لیوان های یکبار مصرف برای چای یا قهوه: این لیوان ها به گونه ای ساخته می شود. که لایه درونی این لیوان ها از جنس پلاستیکی است. که بسیار برای بدن مضر است و این لیوان ها با استفاده طولانی مدت سرطان زا هستند. و همچنین در طبیعت مدت زمان زیادی طول میکشد تا تجزیه شوند.
  2. قوطی های نوشیدنی آلومینیومی: این قوطی ها با یک پوششی از اپوکسی بیس فنول (BPA) پوشانده شده است. وظیفه این لایه جلوگیری از تماس مایعات درون قوطی با روکش آلومینیومی بیرونی است. اما اثر بدی دارد و باعث میشود BPA در نوشیدنی حل شود. BPA نوعی اختلال غدد درون ریز است که باعث اختلالات متابولیک و سرطان ارتباط دارد. اگر برای مدت زمان طولانی از این ظرف ها استفاده شود باعث مشکلاتی که BPA میتواند ایجاد کند، میشود. بنابراین نباید از این ظرف ها برای مدت طولانی استفاده کرد. اگر از نوشیدنی های شیشه ای استفاده کنید بسیار خطرات کمتری دارد.
  3. بسته بندی های پلاستیکی (میوه های بسته بندی شده وگوشت های بسته بندی شده با پلاستیک و...): این تفکر وجود دارد که موادی که در پلاستیک بسته بندی میشوند مواد تمیز تری هستند اما گاردین مینویسد: « ممکن است مواد شیمیایی به غذای شما نفوذ کند.» مواد پلاستیکی حاوی فتالات است و ممکن است با غذای شما که درون پلاستیک بسته بندی شده اند، ترکیب شود. فتالات یک اخلالگر غدد درون ریز بدنام است. این پلاستیک ها قابل بازیافت نیستند. بهترین راه این است که میوه یا مواد غذایی را در پارچه یا بدون بسته بندی بخرید.

 

مزیت و خصوصیات ظروف دوستدار طبیعت

 با توجه به مطالب گفته شده در بالا مواد پلاستیکی که قبلا در تولید ظروف یکبار مصرف استفاده می شدند بسیار خطر ناک و مضر برای محیط زیست بودند. اما امروزه با تولید ظروف دوستدار طبیعت که از جنس ذرت، نشاسته و... هستند. ظروف یکبار مصرف برای محیط زیست و انسان ها دیگر خطر جدی ندارند. این ظرف ها دارای کیفیت بالایی از نظر حرارت و دما هستند. این ظروف قابل بازیافت هستند و حداکثر 6 ماه در محیط زیست تجزیه میشوند. از دیگر مزیت های این ظرف ها سبکی آنها است و در عین سبکی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند.

 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: