ترخیص کالا ، ترخیص کالا از گمرک ، ترخیصکار ، شرکت ترخیص کالا ، واردات کالا ، واردات کالا از چین
مقدمه
یکی از مراحل بسیار مهم واردات ترخیص کالا از گمرک میباشد که عدم آشنایی با قوانین و رویه ها و شرایط ترخیص موجبات ضررهای بسیاری برای واردکنندگان شده است و گروه تجاری ققنوس و کارشناسان این مجموعه با تجربه ی مناسب و تسلط به کلیه ی فرآیندهای واردات و ترخیص کالا میتوانند تجار و بازرگانان کشور را در امر خطیر واردات همراهی نمایند و لذا در این مقاله برآن شدیم تا از ابتدای ورود کالا به گمرک ، فرآیندهای حین ترخیص کالا از گمرک مدارک مورد نیاز ترخیص و اقدامات لازم پس از ترخیص را به صورت جامع شرح دهیم.
هزینه ی ثبت سفارش
هزینه ی ثبت سفارش در سامانه ی جامع تجارت معادل نیم درصد ارزش فاکتور است که از طریق سامانه ی جامع قابل پرداخت میباشد
برای ثبت سفارش به چه مدارکی نیاز است ؟
هر شخص حقیقی و حقوقی میتواند در صورتیکه مشمول دریافت کارت بازرگانی باشد با مراجعه به اتاق بازرگانی محل اقامت خود از شرایط دریافت کارت بازرگانی مطلع و نسب به دریافت کارت اقدام نماید.
متاسفانه در سالهای اخیر استفاده از کارت های بازرگانی غیر که اکثرا دارای تخلفات در اظهار – بدهی و … هستند غیر لطمه های جبران ناپذیری را به صاحبان کالا وارد کرده است .
در این حالت مدیر عامل و یا نماینده ی آن – که اکثرا در دسترس نیستند باید نسبت به رفع بدهی و یا سایر مشکلات اقدام نمایید در غیر اینصورت کلیه ی کالاهایی که تحت نام کارت بازرگانی مذکور وارد شده اند تا زمان تعیین تکلیف مشکلات کارت مصادره میگردد و لذا اکیدا توصیه میکنیم از استفاده از کارتهای بازرگانی غیر خودداری نموده و نسبت به دریافت کارت بازرگانی اقدام نمایید.
در زیر برخی از هزینه های رایج قبل از شروع فرایند ترخیص برای شما ذکر میشود
یا Delivery order سندی است که از طرف شرکت حمل و نقل (فورواردر،کریر) بلامانع بودن انجام تشریفات گمرکی توسط صاحب کالا را به گمرک اعلام می نماید. معمولا ترخیصیه از روی بارنامه صادر میگردد. به عنوان مثال هزینه ی ترخیصیه لاین ماهان 5300000 ریال میباشد .
شرکت های کریری و یا فورواردری با وارد شدن در سامانه EPL نسبت به واگذاری و ایجاد ترخیصه اقدام مینمایند در این حالت نسب به تکمیل اظهارنامه کالاهای خود را در پنجره واحد تجارت فرامرزی اقدام مینمایند
C: Cost یا همان قیمت خود کالا میباشد که بر مبنای ارزش مندرج در TSC و یا فاکتور کالا درز نظر گرفته میشود
I: Insurance: هزینه ی بیمه ی باربری بار میباشد
F: Freight همان هزینه ی حمل کالا میباشد
ارزش CIF: = (ارزش فوب کالا +کرایه حمل + هزینه ی بیمه باربری )
به عنوان مثال اگر ارزش فوب کالایی 1000 دلار مبلغ کرایه حمل 250 دلار و نرخ ارز اعلامی گمرک 42000 ریال باشد و نرخ بیمه باربری حدود 50 دلار ارزش سیف این کالا برابر است با :
1300*42000= 54,600,000 ریال
به طور کلی هزینه های ترخیص کالا به شرح زیر میباشد :
در واقع حقوق ورودی کالا متشکل از دو هزینه سود بازرگانی + حقوق گمرکی است.
مالیات غیر مستقیمی است که براساس قانون تجارت خارجی تصویب شده و از کالاها دریافت میشود. این هزینه تنها از کالاهایی که واردات قطعی دارند دریافت میگردد .کالا چه نو و چه دست دوم باشد در صورتیکه به صورت قطعی وارد کشور شود مشمول پرداخت این هزینه میباشد. و گمرک مسئول دریافت این هزینه است.
در اصطلاحات بینالمللی گمرکی از اصطلاح ((And Export Duties And Taxes Import)) استفاده میشود که شامل هر نوع حقوق گمرکی و سایر حقوق و عوارض مثلا در ایران : حقوق گمرکی و سود بازرگانی و عوارضی است که در هنگام ورود یا صدور کالا وصول میشود ، البته میدانیم که صادرات کالا از هرگونه حقوق گمرکی و سود بازرگانی و عوارض معاف است
برای محاسبه حقوق ورودی کالا کافیست تا درصد تعرفه را از کتاب مقررات واردات و صادرات استخراج کنیم. سپس این تعرفه که به صورت درصد بیام میشود بایستی در ارزش ریالی سیف کالا ضرب تا هزینه ی حقوق ورودی کالا به دست آید.
به عنوان مثال در صورتیکه تعرفه ی کالایی ذکر شده در بالا معادل 20 درصد باشد حقوق ورودی این کالا به این صورت محاسبه میگردد :
54,600,000 *20٪ = 10,920,000 ریال
توجه بفرمایید که در زمان واردات کالا این 4 درصد به عنوان مالیات علی الحساب پرداخت میشود و پس از پایان سال مالی مالیات عملکرد شرکت محاسبه میگردد این پرداخت بعد از مالیات عملکرد شرکت کسر میگردد
معادل 10 درصد کرایه حمل میباشد این هزینه در صورتیکه محاسبه و به مجموع هزینه ها اضافه میگردد که کالا با ناوگان خارجی حمل شده باشد . مثلا در صورتیکه بار هوایی با لاین ماهان حمل شود صاحب کالا از پرداخت هزینه ی وزارت راه معاف میباشد
معادل یک درصد حقوق ورودی کالا
در صورتی که کالا بنا به تعرفه ی اعلامی نیاز به دریافت مجوز خاصی داشته باشد .معمولا این مجوزات به دو صورت قابل دریافت هستند یک : در زمان ثبت سفارش مجوزهای لازم دریافت و در سامانه جامع بارگذاری میگردد . حالت دوم : در زمان ثبت سفارش دریافت نمیگردد لیکن به هنگام ترخیص باید این مجوزات به گمرک ارایه شود
این هزینه براساس وزن ناخالص کالا و نوع انباری که در آن نگه میشود معمولا محاسبه میشود. از زمان تحویل کالا به انبارها معمولا هزینه ی انبارداری محاسبه و تا زمان ترخیص و خروج کالا از گمرک مورد محاسبه قرار میگرد و سند مربوط به آن تحویل صاحب کالا جهت پرداخت میگردد
نکته :معمولا انبارهای یخچالی و یا انبارهایی که امکان تنظیم دما و شرایط دارند هزینه های بالاتری نسبت به انبارهای معمولی و یا انبار رو باز دارند . این گونه انبار ها معمولا برای نگه داری کالاهایی مثل میوه مواد دارویی و … استفاده میشوند .
از جمله هزینه های دیگر که ممکن است در پروسه ی ترخیص نیازمند پرداخت ام باشد هزینه ی ترازیت یا انتقال کالا از یک گمرک به گمرک دیگر میباشد. ترانزیت داخلی معمولا زمانی صورت میگرد که شرایط ترخیص در گمرک مبدا ورود کالا امکان پذیر نباشد یا امکانات لازم جهت ترخیص در گمرک مبدا وجود ندارد. در این حالت صاحب کالا با همکاری یک شرکت ترانزیت کار اقدام به انتقال کالا به گمرک مورد نظر خود میکند.
اگر به دنبال یافتن بهترین شرکت ترخیص کالا و ارائه دهنده خدمات واردات کالا مخصوصا واردات کالا از چین در ایران میباشید که بتواند کلیه امور ترخیص کالای وارداتی شما را از 0 تا 100 به صورت کامل با بهترین هزینه ممکن به انجام رساند ما به شما شرکت بازرگانی و خدمات حمل بار هوایی ققنوس تجارت خاورمیانه ( گروه تجاری ققنوس ) را پیشنهاد میکنیم.
برای اطلاعات بیشتر از وبسایت گروه تجاری ققنوس به ادرس www.fnxshipping.com بازدید نمایید و یا در ساعات اداری با شماره تلفن 02148000110 تماس حاصل نمایید.
*رپورتاژ آگهی