کد خبر: ۵۲۵۸۹۳
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۱

سالادها یکی از پیش غذاهای محبوب در سراسر دنیا هستند که گاه به عنوان غذای اصلی هم سرو می‌شوند. سالاد مرغ رژیمی یکی از انواع سالادهاست که به دلیل داشتن سینه مرغ در ترکیباتش یک وعده غذایی کامل و مغذی به شمار می‌رورد.

سالاد‌ها یکی از محبوب‌ترین و متنوع‌ترین ترکیبات غذایی در سراسر جهان هستند که بیش‌تر به عنوان پیش غذا سرو می‌شوند؛ اما خیلی از آن‌ها به دلیل ترکیباتی که دارند، می‌توانند به عنوان غذای اصلی نیز مورد استفاده قرار بگیرند.

به گزارش شفاف، سالاد‌ها از ترکیب سبزیجات مختلف همراه با چاشنی‌هایی مثل سرکه، سس، نمک، فلفل، آب‌لیمو، آب‌غوره و... تشکیل می‌شوند که معمولاً به صورت سرد سرو می‌شوند و ممکن است علاوه‌بر سبزیجات مواد غذایی دیگری مانند تخم مرغ، حبوبات پخته، گوشت، پنیر و... نیز به آن‌ها اضافه شود که در این صورت ارزش غذایی‌شان بیش‌تر می‌شود و می‌توان به عنوان غذای اصلی نیز میل کرد. 

سالاد مرغ یکی از انواع سالادهاست که می‌توان گفت به خاطر داشتن سینه مرغ در ترکیبات آن یک وعده غذایی کامل و مغذی برای بدن است. این سالاد با ترکیب سس بالزامیک و پنیر فتا طعم دلچسبی خواهد داشت. در ادامه مطلب طرز تهیه این سالاد خوشمزه و درعین حال ساده تقدیم شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه سالاد مرغ

سینه مرغ: ۱ عدد
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
کاهو: ۱ دسته متوسط
جعفری: به مقدار لازم
ذرت: ۱ پیمانه
پنیر فتا خرد شده: نصف پیمانه
گوجه فرنگی: 2 عدد
گردوی خرد شده: به میزان لازم
فلفل دلمه‌ای رنگی خرد شده: ۱ پیمانه

مواد لازم برای تهیه سس بالزامیک

سرکه بالزامیک: ۳ قاشق غذاخوری
سیر رنده شده: ۱ حبه
عسل: نصف قاشق چایخوری
نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
فلفل: یک هشتم قاشق چایخوری
روغن زیتون: نصف پیمانه

نکات مربوط به مواد اولیه

کاهو

نکات مربوط به کاهو

از سبزی کاهو بیش‌تر در سالاد‌ها استفاده می‌شود و گاه در تهیه بعضی از انواع خاص سوپ‌ها یا مواد میانی ساندویچ‌ها کاربرد دارد. کاهو سرشار از ویتامین A، پتاسیم، مواد معدنی و مقادیر زیادی فیبر غذایی است. کاهو به شکل‌ها و گونه‌های مختلف در دنیا موجود است، مانند: کاهو باتاویا (کریسپ فرانسوی)، کاسنی بلژیکی، کاهوی روغنی (کره پیچ)، فرسی (کاسنی فرفری)، گوهر کوچک، مسکلون، میزونا، برگ بلوطی، کاهوی رومی و....
 
برای اینکه کاهو پس از خرید تا زمان استفاده در یخچال تازه و سالم بماند، هرگز نباید آن را خیس کنید و فقط هنگام استفاده از کاهو باید برگ‌های آن را بشویید. همچنین کاهو را در کیسه‌های پلاستیکی قرار ندهید و بهتر است آن را داخل پاکت‌های کاغذی یا کیسه‌های پارچه‌ای در یخچال نگه‌داری کنید.
 
پنیر فتا

نکات مربوط به پنیر فتا

به گزارش شفاف، در گذشته از پنیر منحصراً در سفره صبحانه استفاده می‌شد؛ اما امروز پنیر در تهیه و پخت انواع غذا‌ها کاربرد دارد. پنیر فتا (رسیده در آب نمک) یکی از انواع پنیرهاست که ریشه یونانی دارد و در ظاهر به پنیر لیقوان شبیه است. ارزش غذایی این پنیر بسیار بالاست که شامل مقادیر زیادی کلسیم و ویتامین‌های گروه B می‌شود. این پنیر نسبتاً شور است، به همین دلیل توصیه می‌شود در اضافه کردن نمک به غذایی که پنیر فتا دارد، دقت کنید.

نکات مربوط به فلفل دلمه‌ای

فلفل دلمه ای
 
فلفل دلمه‌ای از سبزیجات پر خاصیتی است که مصرف آن به تمامی افراد به‌ویژه کودکان توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز است که رنگ سبز آن طعم قوی‌تری دارد. فلفل دلمه‌ای به دلیل مواد مغذی از جمله ویتامینی که دارد، منشأ درمان سرما‌خوردگی محسوب می‌شود و همچنین برای درمان کم‌خونی، حفاظت از چشم و تقویت قوه بینایی و نیز رفع یبوست بسیار مفید است. ته فلفل دلمه برجستگی‌هایی وجود دارد. فلفل دلمه‌هایی که چهار برجستگی در زیرشان دارند، ماده هستند. فلفل دلمه‌ای ماده پر تخم است و طعم شیرینی دارد؛ بنابراین برای تهیه انواع سالاد و خام‌خواری مناسب‌تر از فلفل نر است.
 
فلفل دلمه‌ای که سه برجستگی در زیر خود داشته باشد، نر است. تخم کم‌تری دارد و تندتر است. برای غذا پختن از آن استفاده می‌شود و در آشپزی کاربردی‌تر است. برعکس فلفل دلمه‌ای ماده که بعد از تفت دادن و پختن اصلاً تلخ نمی‌شود و خوشمزه باقی می‌ماند. هنگام خرید فلفل دلمه‌ای به این نکته توجه داشته باشید: فلفل دلمه‌ای را بردارید و کنار گوش‌تان تکان بدهید. اگر صدای تکان خوردن تخم‌ها از داخل آن نیامد؛ یعنی فلفل دلمه‌ای تازه است.

روغن زیتون

نکات مربوط به روغن زیتون

روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن‌های معمولی مخلوط می‌شود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می‌شود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب می‌پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده‌ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه داده‌اند:
 
۱- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.

۲- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه می‌افتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می‌رود و خوشمزه می‌شود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی‌کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.

۳- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا به‌راحتی می‌توان در آن تقلب کرد.

طرز تهیه سالاد مرغ

به گزارش شفاف، در مرحله اول سینه مرغ را خوب بشویید. سپس با یک چاقوی تیز آن را به صورت طولی برش بزنید. به اندازه دلخواه روی برش‌های طولی مرغ نمک و فلفل بپاشید. ماهی‌تابه مناسبی را انتخاب کنید و یک قاشق روغن زیتون در آن بریزید. ماهی‌تابه را روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید. برش‌های مرغ را داخل ماهی‌تابه بچینید و بعد از اینکه یک طرف آن پخت، مرغ‌ها را برگردانید تا طرف دیگر آن هم پخته شود. سپس مرغ‌ها را از ماهی‌تابه خارج کنید و آن‌ها را روی تخته کار بگذارید تا خنک شوند. بعد از اینکه خنک شد، آن‌ها را به صورت مکعب‌های کوچک برش بزنید.
 
در مرحله بعد کاهو را خوب بشویید و وقتی آب آن کاملاً کشیده شد، خرد کنید و داخل یک کاسه بزرگ بریزید. گوجه را خرد کنید و به کاهو اضافه کنید. در مرحله بعد ذرت، فلفل دلمه‌ای خرد شده، تکه‌های پنیر فتا، جعفری خرد شده و گردو را به مخلوط کاهو و گوجه اضافه کنید. در مرحله آخر مرغ‌های خرد شده را به مواد اضافه کنید و سالاد را خوب زیر و رو کنید تا همه مواد آن به صورت یکنواخت با هم مخلوط شوند.

سس بالزامیک

مواد لازم برای تهیه سس بالزامیک

روغن زیتون، عسل، سرکه بالزامیک، نمک و فلفل و سیر رنده شده را داخل پارچ مخلوط‌کن بریزید و بگذارید به مدت یک دقیقه میکس شود تا همه مواد به‌خوبی با هم مخلوط شوند. بعد دستگاه را خاموش کنید و سس بالزامیک آماده را روی سالاد بریزید و خوب هم بزنید تا همه مواد سالاد به سس آغشته شود.

نکات مهم

۱ ـ بهتر است به جای گوجه معمولی از گوجه گیلاسی استفاده کنید؛ چون گوجه گیلاسی کوچک‌تر و سفت‌تر از گوجه معمولی است و اگر مدتی در سالاد بماند، آب نمی‌اندازد.
۲ ـ اضافه کردن گردو به ترکیب این سالاد کاملاً اختیاری است و می‌توانید آن را حذف کنید.
۳ ـ پنیر فتا را به صورت مکعب‌های بزرگ برش بدهید تا هنگام زیر و رو کردن سالاد خرد نشود.
۴ ـ می‌توانید به جای سسی که در دستور تهیه آمده است، از سس‌های بالزامیک آماده بازاری استفاده کنید.

منبع: فرارو

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار