به گفته محققان اخیرا انفجار یک لکه خورشیدی باعث سونامی خورشیدی شده است و رصدخانه خورشیدی و هورسپهری یا سوهو(SOHO) ناسا نیز یک ویدیو کوتاه از این رویداد، ثبت کرده است.
به گزارش شفاف و به نقل از تی ای، رصدخانه خورشیدی و هورسپهری یا سوهو(SOHO) ناسا اخیرا یک ویدیو "فرابنفش فرین"(Extreme ultraviolet) از این رویداد که با نام "سونامی خورشیدی" (solar tsunami) شناخته میشود، ثبت کرده است. در ساعات اولیه ۲۱ ژوئیه، یک لکه خورشیدی به نام "AR۳۰۶۰" منفجر شد و یک شراره خورشیدی گروه C۵ و یک موج ضربهای سایهای به نام سونامی خورشیدی ایجاد کرد.
تابش فرابنفش فرین(Extreme ultraviolet) یا تابش پرانرژی فرابنفش که به اختصار EUV یا XUV نامیده میشود، بخشی از تابش الکترومغناطیسی در طیف الکترومغناطیسی است که بازه طولموج ۱۲۴ تا ۱۰ نانومتر را در بر میگیرد و بنابراین دارای فوتونهایی با انرژی ۱۰ تا ۱۲۴ الکترونولت(متناسب با طولموج ۱۲۴ تا ۱۰ نانومتر) است.
موج ضربهای(Shock wave) یک اغتشاش پیش رونده است. موج ضربهای هنگامی به وجود میآید که یک موج در یک محیط مایع، گاز یا پلاسما(به صورت کلی در یک محیط سیال) با سرعتی سریعتر از سرعت صوت حرکت میکند. امواج ضربهای همانند یک موج عادی با خود انرژی حمل میکنند و میتوانند در یک محیط انتشار یابند. از مشخصههای این نوع موج میتوان به تغییر ناگهانی و ناپیوسته در فشار، دما، و چگالی محیط اشاره کرد.