
از زمان روی کار آمدن باراک حسین اوباما و اتخاذ لحن نرم تر وی در قبال ایران، گمانه زنی های متعددی درباره احتمال از سرگیری رابطه ایران و آمریکا پس از 30 سال به گوش می رسد.
پیام تبریک رئیس جمهور به اوباما، اظهارات نرم اوباما، سفر مشایی به نیویورک و شایعاتی مبنی بر دیدار هاشمی ثمره با مشاور اوباما همگی از اخباری بودند که منتشر شده و به این شایعه که ایران و آمریکا به یکدیگر نزدیک می شوند، دامن زده است.
رئیس جمهور نیز در 22 بهمن از آمادگی ایران برای مذاکره خبر داد؛ در حالیکه پیشتر خواهان عذرخواهی آمریکا بخاطر جنایت هایش در قبال ایران شده بود.
برخی ناظران نیز بر این عقیده اند که مذاکره میان ایران و آمریکا تنها پس از انتخابات ریاست جمهوری آتی میسر خواهد بود و دلیل این گمانه زنی را نیز فضای سیاسی ناآرام ایران عنوان می کنند.
در عین حال، اوباما در تلاش است تا با یک سلسله اقدامات فرهنگی – اجتماعی به ایران نزدیک شود؛ بعنوان مثال وی بر اعزام تیم بدمینتون دختران آمریکا به ایران پافشاری کرد که ایران از ورود آنها ممانعت نمود.
برخی از تحلیل گران اظهار می دارند که در صورتی که به تمایلات اوباما برای رابطه ایران، پاسخ مناسب داده نشود، امکان دارد که وی برخوردهای محکم تری نسبت به دولت بوش با ایران داشته باشد.
اما شرایط موجود، یکی از روشن ترین افق های برقراری رابطه میان ایران و آمریکاست؛ افق هایی که معلوم نیست چقدر واقعی است و یا اینکه چقدر تاریک تر خواهد شد!