
رئیس مجلس ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ درباره هولوکاست گفت:« من مورخ نیستم! من سیاستمدارم و در این مساله نمی توانم اظهار نظر کنم.»
این اظهار نظر رئیس قوه مقننه ایران با واکنش شدید حامیان دولت نهم مواجه شد و لاریجانی، نماینده سابق مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیت ملی را به ارائه نظر مخالف با رهبر انقلاب متهم کردند و آن را خارج از چارچوب های سیاست خارجی کشور عنوان کردند.
ماجرا از این قرار بود که علی لاریجانی در پاسخ به سوالات هیاتی از اصحاب رسانه و مطبوعات یونانی که در ایران اکنون به سر می برند و نظر وی را درباره هولوکاست پرسیده بودند، گفت: «در این خصوص نظرات و دیدگاههای متفاوتی در جهان وجود دارد، اما این موضوع به ما مربوط نیست و در قبال آن حساسیتی وجود ندارد.»
این در حالی است که انکار هولوکاست یکی از ابتدایی ترین اندیشه های سیاست خارجی رئیس دولت نهم بوده است، رئیس جمهوری که لاریجانی دبیری شورای عالی امنیت ملی به ریاست وی را بر عهده داشته است.
لاریجانی درباره هولوکاست در دیدار با هیات رسانه ای مطبوعات یونان افزود: اگر این حادثه در غرب رخ داده باشد باید تاسف خورد و اگر نبوده باید بحث در مورد آن آزاد باشد. در فرهنگ شرق و اسلامی این قبیل حوادث جایی ندارد. وی حوادث غزه را هولوکاست در منطقه خواند.
آیا این اظهارات لاریجانی را می توان در راستای تبدیل ریاست مجلس به یک پست دیپلماتیک ارزیابی کرد.