عسگرخاني، استاد دانشگاه تهران در همايشي تحت عنوان «ناگفتههاي هستهيي در سه سال دولت نهم» كه در تالار شيخ انصاري دانشكده حقوق دانشگاه تهران و از سوي بسيج دانشجويي اين دانشگاه برگزار شد، گفت: ريشههاي ديپلماسي آمريكا در رابطه با مسائل هستهيي نسبت به ايران به يكصد سال قبل برميگردد، اما شروع ديپلماسي عليه جمهوري اسلامي ايران از دوره هاشمي بوده است كه نقطهي اوج آن در دولت خاتمي و افول اين ديپلماسي در زمان فعلي است كه با پايداري ملت ايران و حاكميت جمهوري اسلامي ايران اين ديپلماسي منفعل شده است.
به گزارش ايسنا، عسگرخاني اظهار كرد: در ديپلماسي تحت اجبار معتقدم آمريكاييها سياستشان بر اساس استراتژي اثبات تكاملمحوري نسبت به ايران بخصوص در پروندهي هستهيي بوده است و دكترين اين استراتژي ميگويد حمله كن، اگر رقيب فرار كرد دنبالش كن و اگر برگشت و عمل متقابل نشان داد عقبنشيني كن.
وي ادامه داد: اگر در چارچوب حقوقي بنگريم در رابطه با عملكرد آمريكا و فشارهاي غرب به ايران از جمله در رابطه با امضاي پروتكل متوجه ميشويم عمل حمله و دنبال انجام شده است و در حال حاضر در حال عقبنشيني هستند كه اين نتيجه مرهون تصميمي است كه گرفته شده براي اينكه ديگر فرار نكنيم و شرايط را عوض كنيم.
اين استاد دانشگاه تصريح كرد: آمريكاييها در نوشتههايشان استدلال ميكنند كه ايرانيان داوطلبانه براي كمك آمدهاند و به طور مثال به قضاياي عراق و افغانستان اشاره ميكنند كه اين فرار موجب شده بود آنها دنبال ما كنند تا اينكه واكنش نشان داديم.
وي در ادامه به نمونههايي از قطعنامهها، دستورالعملهاي شوراي حكام و سازمان انرژي اتمي عليه ايران اشاره كرد و گفت: وقتي با اكراه قطعنامهاي پذيرفته شود بر اساس حقوق بينالملل و حتي حقوق داخلي آمريكا و انگليس اين امر غيرقانوني است.
عسگرخاني ابرازعقيده كرد كه در طول سه سال گذشته تصميم به عوض شدن استراتژي مشروط گرفته شده تا اگر به ما حمله شد ديگر فرار نكنيم.
وي اضافه كرد: اگر استراتژي عليه شما اعمال شود و در مقابل آن استراتژي متقابلي براي عوض كردن، منفعل و خنثي كردن آن نداشته باشيم دعوت به اعمال استراتژي عليه خودتان كردهايد و اين فرضيهاي است كه دولتهاي قبلي به درستي آن را نفهميده بودند.
وي افزود: چهار سال پيش كه انتخابات انجام شد پيشبيني كردم كه احمدينژاد رييس جمهور ميشود كه البته اين استدلال من بر اساس سياست بينالملل و استراتژي انرژي هستهيي بوده است.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: حدود هفت سال پيش كه در كنفرانسهاي بينالمللي شركت كردم در واكنش به برخي همكارانم گفته بودم كه شما آمريكاييها و انگليسيها بدانيد كه پروندهي هستهيي ايران در دولت فعلي منتفي نخواهد شد و اين فشارها كافي نخواهد بود و من پيشبيني ميكنم كه روزي مجبور شويد با مركز حكومت در ايران وارد صحبت شويد و آن روز است كه ميتوانيد در اين زمينه به نتيجه برسيد كه به نظر من الان اين زمان فرا رسيده است.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: استراتژي آمريكاييها اين است كه منطقه به واحدهاي كوچك سياسي تجزيه شود و به لحاظ اقتصادي فدراليته شود و شاهديم در حال حاضر حضور خود را در افغانستان بيشتر كردهاند و ناتو با ما در اين زمينه وارد مذاكره شده است كه تمام اينها معاني بسيار دارد و به نظر من دوران ديپلماسي هستهيي تحت اجبار به پايان رسيده است و اميدواريم مذاكرهكنندگان بتوانند يك فرآيند بده بستاني به وجود بياورند تا منافع جمهوري اسلامي ايران حفظ شود.
به گزارش خبرنگار ايسنا، در ادامهي اين جلسه عسگرخاني در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه آيا ديپلماسي خاتمي باعث عقبنشيني ايران نسبت به حق مسلم خود نبوده است؟ گفت: من در طول 20 سال گذشته همواره نگران اوضاع ايران بودهام و معتقدم آقاي خاتمي ميراثدار رويهاي بوده است كه در سالهاي قبل و در دوران هاشمي و ولايتي انجام ميشده است كه ادامهي همان معاهدات را به دنبال داشته است.
وي گفت: در آن زمان نيز اعلام كردم كه اين سياستها باعث تاسيس سه دسته از رژيمها يعني مصونيت، نظارت و بازرسي ميشود و به غربيها اين اجازه را ميداد كه محرمانهترين اماكن ما را بگردند. اما شاهديم در چهار سال گذشته تمركز بر اين گذاشتهايم كه اين قبيل اقدامات را محدود كنيم تا افسارگسيخته همه جا را نگردند.
عسگرخاني در ادامه در پاسخ به پرسش ديگري در رابطه با معيارهاي خود براي پيشبيني رياست جمهوري گفت: دولت فعلي به شدت مورد حمايت جهان اسلام است اما دولتهاي غربي برعكس براي تغيير در ايران عمل ميكنند اما ناگزيرند با مركز قدرت صحبت كنند.
وي افزود: احمدينژاد درس كوچكي از ديدگاه رئاليستي امام (ره) گرفته كه عامل موفقيت او شده است.
اين استاد دانشگاه در ادامه ضمن اشاره به اينكه وابسته به دولت فعلي نيست و بيشترين همكاري را با دولت هاشمي داشته است، گفت: اما تئوريهاي رئاليستي من همان مسيري است كه دولت ايران در حال حاضر اعمال ميكند. البته انتقاداتي نيز در برخي مسائل ديگر به دولت دارم اما معتقدم اين دولت در رابطه با پرونده هستهاي نسبت به دولتهاي قبلي موفقيت داشته است.
عسگرخاني در پاسخ به پرسش ديگري در رابطه با اينكه آيا عملكرد دولت خاتمي باعث درگيريهاي بيشتر در دولت احمدينژاد نبوده است؟ گفت: به هر حال در دوران احمدينژاد قضيه هستهاي سختتر بوده و به مراتب تصميمگيريها خطرناكتر بوده است.
اين استاد دانشگاه همچنين در جواب اين سوال كه آيا از نظر شما در دوران خاتمي بحرانهاي بيشتري از جمله به علت بحران عراق در رابطه با موضوع هستهاي وجود نداشته است، گفت: ترديد ندارم در آن زمان هم تهديدات زياد بوده است اما بيشترين اين تهديدات بعد از واقعه 11 سپتامبر بوده است.
وي همچنين در پاسخ به اين پرسش كه حركت در جريان هستهاي تا كجا به نفع ما خواهد بود و از كجا براي ما ضرر دارد؟ گفت: تا آنجايي كه بتوانيم عمودي رويم بايد حركت كنيم چرا كه آمريكا و غرب ميخواهند ما از آلفا به بتا نرسيم.
وي همچنين در جواب اين سوال كه پيشنهاد شما براي آمادگي ايران در مقابل استراتژي نرمافزاري و مذاكره با آمريكا چيست؟ گفـت: به نظر من رييسجمهور ادبيات خود را تاحدي عوض كرده و شاهديم خطاب به آيتالله شاهرودي در رابطه با پرونده ركسانا صابري درخواست بازنگري كرده است كه اين نشانهي ادبيات نرمافزارانه است.
عسگرخاني در جواب اين سوال كه امثال موسوي به مدارك هستهاي كشور دست پيدا ميكنند، گفت: من هم مثل شما اطلاع ندارم و بايد بگويم كه ايشان به همراه آقاي انصاري از شاگردان خوب من بودند.
وي در ادامه در جواب اين سوال كه آيا از نظر هستهاي به جايي رسيديم كه آرامش داشته باشيم و يا در قدمهاي اول هستيم؟ گفت: در بحث هستهاي كميت مطرح نيست و آنچه مهم است موضوع روحي و رواني است چرا كه اين دانش در كشور بومي شده است.
اين استاد دانشگاه در جواب اين سوال كه آيا جمهوري اسلامي ايران توانايي دستيابي به بمب هستهاي را دارد، گفت: توانايي يك بحث ارادي است و ما از كشورهاي داراي توان هستهاي در دنيا هستيم.