
سرویس اقتصادی شفاف: این روزها خبر آلودگی مواد غذایی می رود به امری عادی برای مردم تبدیل شود.یک روز ماجرای برنج های آلوده مطرح می شود و روز دیگر گوشت آلوده. یک روز ماهی های پرورشی آلوده هستند و روز دیگر مرغ های مرغداری ها آلوده به سرب اند و دراین میان چه این خبرها تایید شوند و چه تکذیب بر اعصاب و روان افکار عمومی تاثیرات منفی می گذارند.
خرداد ماه سال 91 بود که زمزمه های ورود گوشت آلوده به داخل کشور بر سر زبان ها افتاد.ماجرا اما از این قرار بود که همزمان با صادرات سالانه بیش از 350 هزار راس دام به کشورهای شیخ نشین حاشیه خلیج فارس، واردات دامهای پیر و مشکوک به بیماری از افغانستان، هند و پاکستان مورد توجه رسانه ها قرار گرفت.
در آن روزها با بروز و ظهور نشانه های بیماری خطرناک مشترک بین انسان و دام بنام تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در برخی از شهرهای کشورزنگ خطری برای مسئولان به صدا درآمد بهطوریکه برخی از نمایندگان منتخب مردم در مجلس نهم بهمن ماه سال گذشته درصحن علنی مجلس و در جریان بررسی مشکلات بخش کشاورزی با انتقاد از عملکرد مسئولان دولتی نسبت به واردات بی رویه گوشت به کشور صراحتا اعلام کردند که واردات گوشت از برخی کشورها مثل پاکستان به صورت کاملا غیر بهداشتی در کشور اتفاق می افتد و تحقیقات مرکز پژوهشها نشان می دهد یک عده خاص در واردات گوشت دست دارند.
بعد از آن اما ماجرا گوشت ها ی آلوده اما دوباره مطرح شد و حتی معاون اول رئیس جمهور وقت یعنی محمد رضا رحیمی نیز به ماجرای گوشت اشاره کرد تا کار بالا بگیرد.
هر چند که خبر واردات گوشت های آلوده در آن روزها تکذیب شد اما بعد از آن خبر واردات گوشت غیر قانونی از قطب جنوب به کشور مورد توجه رسانه ها قرار گرفت.خبری که بین تایید و تکذیب ها فراموش شد و بعد از آن بار دیگر ماجرای آلودگی گوشت های وارد شده از اکراین مطرح شد که آلوده به رادیو اکتیو است.
حالا هم با روی کار آمدن دولت یازدهم و رسیدن ماه مبارک رمضان، فروش گوشت یخزده و ذخیرهسازیشده برزیلی در بستهبندی و با برند ایرانی در سطح شهر دیده شده که ملکی رییس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی با غیراقتصادی خواندن این اقدام گفته: شاید دلیلش پایان تاریخ مصرف باشد.
وی با اشاره به اینکه هر کیلو گوشت برزیلی یخزده در سطح شهر 18هزار تا 19هزارتومان قیمت دارد، تاکید کرده: احتمال میرود تغییر بستهبندی گوشت برزیلی به بستهبندی ایرانی به دلیل پایانیافتن تاریخ مصرف آن است تا در بستهبندی جدید تاریخ مصرف جدیدی لحاظ شود.
به این ترتیب به نظر می رسد ماجرای گوشت های آلوده را پایانی نیست و مردم هر روز باید علاوه بر گرانی نگران آلودگی گوشت و مواد غذایی هم باشند.