کد خبر: ۳۷۴۲۵۸
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۳

پیامبر خدا صلّى الله علیه و آله در مورد خرفه می‌فرمایند: عَلَیکُم بِالفَرفَخِ؛ فَهِیَ المِکیَسَةُ؛ فَإِنَّهُ إن کانَ شَیءٌ یَزیدُ فِی العَقلِ فَهِیَ. بر شما باد خُرفه، که زیرکى دهد و اگر تنها یک چیز باشد که عقل را افزون مى‌کند، همان است.

 میزان، دیگر نامهای رایج خرفه عبارتند از: بقلة الحمقا، بوخله، فرفین، فرفهن، خفرج، پرپهن.
 
خرفه حاوی مواد لعابی، پکتین و مواد چرب است. در خرفه مقادیر قابل توجهی منیزیم، آهن، آلومینیوم، کلسیم، منگنز، پتاسیم، سدیم، تانن و فسفر یافت می‌شود.
 
خواص و اثرات دارویی گیاه خرفه
 
* طبع خرفه از نظر حکمای طب سنتی سرد و خنک ملایم می‌باشد. خرفه دارای اثرات ادرارآور (مدر)، ضد بیماری آسکوربوت (بیماری که بر اثر کمبود ویتامین C به وجود می‌آید)، تصفیه کننده خون، رفع تشنگی و تب‌بر می‌باشد.
 
* مصرف خام یا پخته خرفه در رفع التهاب‌های داخلی بدن مانند التهاب دستگاه گوارش و دستگاه تناسلی ــ ادراری مفید است.
 
* جوشانده حاصل از مخلوط خرفه با کاهو یا گل‌گاوزبان، اثر مفیدی در رفع تشنگی و احساس گرما دارد.
 
* خرفه در موارد سرفه‌های مقاوم مزمن، بی‌خوابی، خونریزی دوران قاعدگی، رفع التهابات داخلی بدن، دفع اخلاط خونی، ناراحتی‌های عصبی و خونریزی‌های لثه‌ها (در خونریزی‌های لثه که معمولاً در بیماران دچار کمبود ویتامین C به وجود می‌آید با جویدن برگهای تازه خرفه می‌توان این مشکل را برطرف نمود) به کار می‌رود.
 
* خوردن تخم یا دانه خرفه برای درمان بواسیر و مشکلات صفراوی مفید است.
 
نکته
 
خرفه به‌علت دارا بودن مقدار فراوان اسید چرب امگا3 (منبع گیاهی خوبی از امگا3) ارزش بسیار دارد، زیرا کلسترول را پایین می‌آورد و خطر لخته خونی و حمله قلبی را کاهش می‌دهد.
 
* جهت دفع کرم مصرف مقدار 60 تا 120 گرم شیره تازه خرفه و یا جوشانده دانه آن با آب یا شیر به بیماران توصیه می‌شود.
 
* ضماد (مرهم) حاصل از برگهای له‌شده یا پخته و یا شیره برگ خرفه جهت بهبود سوختگی (در استعمال خارجی، برگهای له‌شده خرفه یا شیره آن را روی اعضای دچار سوختگی قرار می‌دهند)، میخچه پا، ورم چشم و سردردهای میگرنی مفید است (برگها و ساقه‌های این گیاه برای رفع سردرد ضماد مفید و مؤثری است).
 
* دم‌کرده خرفه به‌مقدار 25 گرم در یک لیتر آب برای رفع عصبانیت بسیار مفید می‌باشد.
برچسب ها: طب سنتی خرفه شفاف
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: