کد خبر: ۵۵۲۳۰۶
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۸

کشک همه خواص شیر را به همراه دارد و حاوی مقدار زیادی پروتئین و کلسیم و چربی و نمک و ویتامین و نیاسین است.

مواد لازم برای تهیه کشک خانگی

  • ماست
  • نمک

برای تهیه کشک خانگی نیاز به ماست خانگی دارید. باید ماست را در دمای محیط قرار بدهید تا ترش شود. وقتی ماست ترش باشد کشک خوشمزه‌تری به شما خواهد داد.

ماست خانگی

طرز تهیه کشک خانگی

مرحله اول

ماست را که در بیرون از محیط یخچال قرار داده‌اید، با کمی آب مخلوط کنید تا دوغ غلیظی داشته باشید. حالا حسابی بزنید تا کاملا یک دست شود. سپس کره را از دوغ جدا کنید.

اگر از ماست چرب برای تهیه کشک استفاده می‌کنید به جای آب از چند تکه یخ استفاده کنید. یخ باعث می‌شود کره زودتر از دوغ جدا شود. تمام کره را از دوغ نگیرید. کشکی که کمی چربی داشته باشد نرم‌تر و خوشمزه‌تر خواهد بود.

طرز تهیه کشک خانگی

مرحله دوم

دوغ را در قابلمه بریزید و با حرارت ملایم بجوشانید و هرازچندگاهی هم بزنید تا متعادل شود. دوغ دقیقا مثل شیری که روی حرارت باشد هنگام به جوش آمدن کف می‌کند و اصطلاحا کف به سر می‌شود. در این لحظه گاز را خاموش کنید.

پس از سرد شدن، مایع را از کیسه‌ پارچه‌ای بگذرانید تا آبش کشیده شود و به شکل ماست چکیده درآید. (جنوبی‌ها در این مرحله به کشک لورک می‌گویند و آن را با خرما و نان می‌خورند)

کره دوغ

مرحله سوم

سپس کشک‌ها را با دست فرم داده و در آفتاب بگذارید تا خشک شوند. حواستان باشد که چند دقیقه یک‌بار آن‌ها را پشت‌ورو کنید تا همه جای آن خشک شود. برای دیدن دستور تهیه محصولات خانگی، برگه هلو خانگی به روش بازاری را بخوانید.

نکته مهم برای تهیه کشک خانگی
اگر نمک زیاد به کار ببرید و کشک شور شود می‌توانید آن را خارج از یخچال هم نگهداری کنید، اما از آن‌جا که نمک زیاد برای فشار خون مضر است سعی کنید به مقدار کافی نمک بزنید و کشک را در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید. البته اگر کشک‌ها کاملا در آفتاب خشک شده باشند، خارج از یخچال هم خراب نخواهند شد.

تهیه کشک خانگی

 

منبع: مجله دلتا

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: