لاریجانی افزود: درست است که حق مجلس است پس از گزارش کميسيون اصل نود، وزير اقتصاد را استيضاح کند اما در برخوردها بايد مبناي ما بر اساس حقيقت باشد. من هم با برخي استيضاح کنندگان موافقم. ترديدي نيست که در اين وزارت خانه تخلفاتي شده است اما برخي از دوستان تند رفتند.در ابتداي اين مساله آقايان حسيني و بهمني با منديداري داشتند و من گفتم که «النجات في صدق». حقيقت را بگوييد تا خدا نجاتتان بدهد.
رئیس مجلس ادامه داد: ديروز هم به وزير اقتصاد گفتم که بهتر است قبل از استيضاح شما کنار برويد چون احترام به افکار عمومي است. ايشان علتي داشتند که نگفتند. اما در جلسه سران قوا مطرح شد که اگرچه نبايد بگوييم اما وقتي از خدا پنهان نيست از شما هم پنهان نباشد. من به آقاي احمدي نژاد گفتم که قصور وزارت اقتصاد در اين مساله براي استيضاح کنندگان محرز است و براي احترام به افکار عمومي بايد بروند و پيشنهاد کردم که او را عوض کنيد و حتي به شوخي گفتم که سنت شما اين است که هفت هفت تا وزرا را عوض کنيد، اين هم رويش.
وی با اشاره به سخنان رئیس جمهور گفت: اما موضع رئيس جمهور اين بود که نبايد به ناحق به افراد ظلم شود. بگذاريد مساله روشن شود و با هر وفرد خاطي برخورد شود. وزير اقتصاد رد مجموع وزير توانمندي است. ما هم در گزارش کميسيون اصل نود به اين نرسيديم که او واقعا مقصر است.
لاریجانی با اشاره به عذر خواهی وزیر افزود:حسيني امروز با صراحت چهار بار اعلام کرد که عذرخواهي ميکند. ما نبايد به اين پديده و فرهنگ صحيح عذرخواهي يک مسئول بي توجه باشيم. بايد به مسئولان تفهيم کنيم که اگر قصوري داشتند، عذرخواهي کنند. ملت و نمايندگانشان نيز متواضعانه بپذيرند تا اين فرهنگ اصيل اسلامي جا بيفتد.
وی ادامه داد: اين استيضاح زمينه اي را براي کشمکش دو قوه ايجاد ميکند که در پيگيري پرونده مانع ايجاد ميکند. پس از پذيرش قصور از سوي وزير، ما ديگر مشکلي ايجاد نکنيم. امروز وظيفه ملي ما رونق اقتصادي در سال جهاد اقتصادي است. ما در شرايطي نيستيم که بلاوجه هزينه سياسي کشور را بالا ببريم. شما يک کارت زرد به وزير نشان داديد و کارت قرمزتان را هم نشان داديد. فکر ميکنم باتوجه به کارآمدي وزير در کارش به او راي اعتماد مشروط بدهيم.
وی در پایان گفت:من قبل از وزارت حسيني او را نميشناختم. او يکبار به دعوت احمدي نژاد به جلسه سران سه قوه آمدو درباره طرح تحول گزارش داد. بعد کار وي را در دوره وزارت ديدم که به نظرم عقلانيت لازم را داشت.خواهش می کنم به ایشانرای اعتماد دهید.
اگرچه پس از سخنان رئیس مجلس، ادامه مذاکرات استیضاح کنندگان، اندکی سخت بود اما چهارنفر از استیضاح کنندگان نوبت داشتند و به ادامه تشریح ادله خود پرداختند.
جهانگیرزاده: من نمیدانم که آقای رئیسمجلس چطور اطمینان یافتند که وزیر با شروطی میتواند این مسیر را دنبال کند؟ 
جواد جهانگيرزاده نماينده اروميه نخستين استيضاح کنندهاي بود که پس از اظهارات لاريجاني در حمايت از شمس الدين حسيني سخن گفت و پرسيد: من نميدانم که آقاي رئيسمجلس چطور اطمينان يافتند که وزير با شروطي ميتواند اين مسير را دنبال کند؟
وی ادامه داد: مبناي استيضاح ما اطلاعات موثقي است که داريم و هرگز نگفته و نخواهيم گفت که او در اين اتفاق ذره اي براي خودش برداشتي کرده است. اگراو سالم نبود، قطعا زودتر برخورد ميکرديم.در همه دنيا احتمال فساد وجود دارد. در برابر اين فساد بزرگ وزير و رئيسجمهور و مجلس چه کردند؟ حضور آقاي اژهاي اين اطمينان را به ما مي دهد که برخورد لازم بشود. اما در برخورد با فتنه چه شد؟ به گفته رهبري در آن فتنه ظلم بزرگي به نظام شد و وجهه نظام زير سوال رفت. الان هم ظلم بزرگي به سيستم اقتصادي شده است.
این نمایده با تاکید بر عوارض این اختلاس افزود: عوارض بين المللي اين اختلاس را در دنيا به عنوان يک عضو کميسيون امنيت ملي رصد کردم. آيا به اين هزينهها فکر کرده بوديد؟ افراد زيادي جانشان را براي حفظ آبروي نظام گذاشتند. شما با آن چه کرديد؟نگاه جهان اسلام به ما با اين اتفاق چه خواهد بود؟ اين تصوير نگران کنندهاي نيست؟امروز گفتند که اي سي هاي داخلي هم قفل شده است که نگران کننده است و اميدواريم صحت نداشته باشد.خودتان ميپذيريد که مطلع نبوده باشيد؟ از ال سي هاي صوري مطلع نباشد؟ پس کي ميخواهيد مطلع شويد؟
وی اضافه کرد:من نميدانم که آقاي رئيس مجلس چطور اطمينان يافتند که وزير ميتواند، مشروط اين مسير را دنبال کند؟آقاي وزير که خالصانه ميگوييد با يک ساک برزنتي به تهران آمده ايد، در مورد منصوبين تان آقاي «ش»، آقاي «س.م» که ازاهالي روستاي شما هستند، چه حرفي داريد بزنيد. با شرايط موجود فکر نميکنم که شما بتوانيد به اصلاح اموربپردازيد.
احمد توکلی: حسینی برای دروغی که گفت باید برکنار شود 
پس از آن احمد توکلی دوباره به پای تریبون مجلس رفت و به بیان اسناد و مدارک موجود در ارتباط با مقصر بودن وزیر اقتصاد پرداخت.وی گفت:آقای حسینی بعد از چند ماه که میبیند در حال غرق شدن است، عذرخواهی میکند و میگوید آقای احمدینژاد گفت عذرخواهی کن. این عذرخواهی به چه دردری میخورد؟
توکلی افزود: وزیر اقتصاد بعد از سه ماه عذر خواهی کردند و گفتند که دوباره به من اعتماد کنید، ما نماینده مردم هستیم و به کسی اعتماد کردیم و حالا می خواهیم این اعتماد را پس بگیریم چرا باید منتظر قوه قضائیه بمانیم.
وی افزود: ایشان(شمس الدین حسینی) امروز پذیرفتند من مجرم نیستم ولی مسئول هستم، استیضاح هم برای سلب مسئولیت است، مگر اقای بهبهانی را استیضاح کردیم هواپیما سقوط کرده بود، کمیسیون اصل 90 یک قاضی با تجربه ریاستش را بر عهده دارد با دقتی که در ارزیابی کرده از وزیر به بعد همه را مقصر دانسته است.
وی با اشاره به سخنان محمود احمدی نژاد افزود: خانواده بهمن وکیلی در التهاب است، 5هزار میلیارد تومان این گروه پول جابجا کرده است که 3.6 هزار میلیارد تومان ان هنوز بازنگشته است، چند صد هزار خانواده را می توانستیم با این از التهاب خارج کنیم.
توکلی با اشاره به سخنان حسینی که گفت آیا شما می پذیرید که من از تابعیت دوگانه مطلع باشم گفت: در تمام حوزه های انتخابیه کسی را در آبدار خانه استخدام می کنید همه اطلاعاتش را چک می کنید، شما از خودتان نپرسیدید که این زیر دست من هر سه ماه یک بار به لندن می رود؟ در روزنامه ها در سال 88 نوشته شده است این فرد تابعیت دوگانه دارد، آن وقت شما شک نکردید.
نماینده تهران در ادامه سخنان خود گفت: شما فرمودید از اختلاس اتفاق افتاده اطلاع نداشتید، من الان به شما یاد آوری می کنم در کمیسیون اصل 90 چهار نامه را به عنوان سند ذکر کردم، آقای حنطه ای به عنوان بازرس ویژه رئیس جمهوردر نامه ای خطاب به آقای جهرمی نوشته اند این شرکت امیر منصور خسروی بدهی سنگین به سیستم بانکی دارد و مشمول ماده 141 قانون تجارت است یعنی ورشکسته است باز هم در نامه ای دیگر به تاریخ مرداد ماه سال 88 دوباره با جهرمی مکاتبه می کند، اگر این فرد به عنوان بازرس نامه ها را با وزیر خودش در میان نمی گذارد و به وظیفه خودش عمل نمی کند، بازهم ایراد از وزیر است.
آقای لاریجانی استدلال می کند که هیچ کدام از اینها درست نیست ، آقای حسینی در این محفل دو تا دروغ گفت: اول راجع به خاوری گفت مگر من در تهران بودم که وساطت کنم، شما به خود من فرمودید که آقای خاوری را در اهواز خواستند با او برخورد بد کردند، من از خارج تماس گرفتم وساطت کردم، در حالی امروز شما می گویید که من توصیه خاوری را نکردم، به من گفتی که با واسطه وساطتت اش را کردم.
احمد توکلی در ادامه گفت: آقای حسینی به شخص بنده در کمیسیون اصل نود گفت ، بعد از اینکه وزرا سرکار نرفتند اقای احمدی نژاد به من گفتند آنها را به کار بگیرید، آقای جهرمی که چون در چند دوره استاندار بودم و در هیات مدیره بانک صادرات بوده ام می خواهم به آنجا بروم که صلاحیت نداشتند که بنابر توصیه رئیس جمهور این مورد را درست کردم؛ احمد توکلی در ادامه صدای ضبط شده شمس الدین حسینی را در صحن علنی مجلس پخش کرد.
پس از این سخنان، وزیر اقتصاد دوباره پشت میز استیضاح قرار گرفت و از خود دفاع کرد.او خودش را چهره به نسبه موفقي از سوي رئيس جمهور خواند و گفت: آقاي نکونام رئيس کميسيون اصل نود ديروز از من خواستند تا در جاي ديگري به فعاليتم ادامه دهم. اما به ايشان گفتم که من وزير آقاي احمدي نژاد هستم و استعفاي مرا ايشان بايد بپذيرند. من هم ميخواهم به مسئوليتم ادامه دهم. البته اصلا از من تقاضاي استعفا نشد. آقاي نکونام گفتند اگر انتخاب بين استيضاح و استعفا باشد، ما استعفا را ترجيح ميدهيم و اگر انتخاب بين استعفا و عدم استعفا باشد، ما عدم استعفا را ترجيح ميدهيم.
وي افزود: اگر اينجا دادگاه است، بگذاريد آقاي نکونام شهادت دهد. اگر هم مجلس نيست اين چه حرفهايي است که مي زنيد. به من گفتند براي «ش.ل» حکمي دادهام. اما من هيچ وقت براي شهرام لاريجاني حکمي نداده ام! اگر سندي داريد بياييد ارائه دهيد تا من عذربخواهم. آقاي جهانگيرزاده گفتند که ليستي دارند که من 10 نفر از مردم هم شهري ام را با حکمهاي منصوب کردهام. اما بعد متوجه شدند که اشتباه کردند و چنين نبوده و اين را به رئيس مجلس گفتند.
لاريجاني اظهارات وي را تاييد کرد و حسيني ادامه داد: به اين سادگي بر اساس سندي کذب به من اتهام ميزنيد. اينگونه ميخواهيد از وجهه نظام دفاع کنيد؟ البته آقاي جهانگيرزاده انصاف داشتند و پذيرفتند اشتباه کردند اما اگر قبل از حرف زدنشان با من مشورت ميکردند، به ايشان ميگفتم که اطلاعات ارائه شده به وي غلط است.
حسینی ادامه داد: دروغ هم حرمت دارد. من به قرآن قسم مي خورم که دروغ نگفتهام. من آن بار هم به آقاي توکلي گفتم کهمن در نصب جهرمي قدرتي ندارم.اگر من تندي کردم عذرمي خواهم اما از آقاي توکلي ميخواهم که دروغ هاي مرا به کميسيون اصل نود ارائه دهند و از من شکايت کنند. اعضاي کميسيون اصل نود که تا کنون پرونده اختلاس را بررسي کرده اند بيايند اين دروغ ها را هم بررسي کنند. آقاي اژهاي گفتند که ادلهاي براي ادامه بازداشت خاوري ندارند. خودتان ميدانيد که او توصيه پذير نيست. پس من چگونه به ايشان توصيه کردم؟ آقاي بختياري –وزير دادگستري- همين جا بياييد و شهادت بدهيد که آيا من يا دفترم به شما زنگ زديم تا وساطت کنيد خاوري آزاد شود؟
وی ادامه داد:جمهوري اسلامي ايران نظامي مردم سالار است که اگر کلمات وزير اندکي صحت نداشته باشد، نمايندهاي ميتواند او را محاکمه کند.